https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Januarska zaušnica ali kako se znebiti odvečnih kilogramov?

8.1.2015  

Decembrski prazniki so najlepši prazniki v letu, najintenzivnejše se jih spominjamo še v mesecu januarju naslednjega leta, ko opazimo, da smo se zaradi pregrešnih sladkarij, dobrot in peciva, prenajedli.


Večina ljudi po praznikih opaža, da so se nekoliko zredili, vseeno niso to kilogrami, ki se jih je potrebno bati, bolj je potrebno v mesecu januarju poskrbeti za to, da uravnovesimo naše telo, ga spočijemo in prebudimo. Kako to storimo? Ponujamo vam nekaj kratkih nasvetov, da se znebite kilograma ali dva in osvežite telo.

1. KORAK – Pijte dosti vode

V mesecu decembru je značilno, da uživamo veliko več alkohola, kot v drugih mesecih in posegamo po sladkih in gaziranih pijačah. Najlažje boste strupe iz svojega telesa odpravili tako, da boste dnevno popili zadosti vode. Naše telo zahteva ustrezno hidratacijo, še posebej če se dnevno gibljete vsaj pol ure na dan. Za otroke in mladostnike je zadovoljivo če popijejo 1,5 litra vode na dan, za tiste nad 25. letom starosti pa vsaj dva litra. Posebej  je priporočljivo, da preden zajtrkujete, popijete vsaj 3dcl vode in 2dcl limonade. To bo pospešilo vašo presnovo, in kar je najpomembnejše, izpralo bo strup iz vaših jeter, še preden ste za telo sploh kaj naredili.

2. KORAK – Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj vsebuje zadosti teina, ki deluje enako kot kofein, zato vas lahko, enako dobro kot jutranja kavica, prebudi. Pozitivna lastnost zelenega čaja je, da vaše telo ne zakisa, kot stori kava. Namesto tega vašemu telesu ponudi polno antioksidantov, ki pospešujejo izgorevanje odvečne maščobe.

3. KORAK – Več se gibajte

Razen tega, da smo se v decembru gibali od gostilne do gostilne ali od doma do doma, smo precej lenarili. Slednje lahko čutite kot posledice zakrnelih mišic in večje utrujenosti. Gibanje, priporočljivo je vsaj pol ure na dan, vas ne bo samo prebudilo, ampak bo sprostilo tako možganske celice kot ostale mišice v vašem telesu. Po gibanju se boste počutili kot, da imate več energije in tudi več boste sposobni postoriti v daljših dnevih, ki prihajajo. Kratek namig: že samo 30 minutni sprehod na dan, ki vključuje intenzivnejšo hojo, ob kateri se zadihate,  zadošča. Če ste bolj zagnani pa tudi tek ni odveč. Veliko pa bo pomagalo plavanje ali joga, da se vaše mišice popolnoma sprostijo.

4. KORAK – Jejte več sadja in mlečnih izdelkov

Pravijo, da po šesti uri zvečer naj ne bi jedli. Držite se tega, saj je to stari pregovor, ki nekaj velja. Vseeno pa se lahko zgodi, da začutimo lakoto še ob osmi uri zvečer, saj smo primorani tudi delati veliko dlje. Takrat si raje privoščite jogurt, lahko skuto s kakavom ali marmelado in različno sadje. Čeprav sadje vsebuje veliko sladkorja, je to vseeno boljše, kot sendvič. Priporočamo pa vam, da sadje jeste bolj zjutraj, saj vas bo prebudilo in nasitilo. Že kozarec svežega stisnjenega pomarančnega soka pomaga ali pa kakšen slasten smoothie.

5. KORAK – Namesto ogljikovih hidratov, porcija zelenjave

Športniki se morebiti ne bodo strinjali s slednjo trditvijo, vendar za tiste, ki ste zgolj amaterji v športnih aktivnosti, bo slednji nasvet (preizkušeno) zelo pomagal. Ogljikovi hidrati so sicer zelo pomemben del prehranjevalne verige pri športnikih, a ob neustreznih količinah lahko prinašajo negativne posledice. Tako se izogibajte odvečnega prehranjevanja s kruhom, krompirjem, rižem ali testeninami. Pravijo celo, da enkrat na dan ena vrsta teh ogljikovih hidratov zadošča. Kratek namig: če ste zjutraj pojedli kruh, zmanjšate porcijo krompirja na krožniku ob kosilu. Ali pa ga sploh ne jejte.

 

5 enostavnih korakov se je po navadi zelo težko držati. Svetujemo vam, da boste s samo temi 5 koraki zadovoljili vaše telo, ga prebudili in kar je najpomembnejše, ga prečistili. Pravilno zaporedje vseh 5 korakov pa bo dalo vašemu telesu mlajši in polnejši videz. Postavo si boste zagotovili tako, da boste zjutraj vedno popili dovolj vode, imeli zajtrk, se gibali v popoldanskem času, po aktivnosti popili zeleni čaj in pojedli sadje ali mlečne izdelke, po šesti uri pa ne boste več jedli. Priporočljiv je polnozrnati kruh ali pa črni.

Srečno pri vaši postavi in pazite na nizke temperature, ki še vedno povzročajo poledico!

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2015 ob 17:49 Stewen gost

      DIETA? - Nobene posebne diete ni treba, za (s)hujšanje skrbi prazna denarnica, no ja, izpraznjen transakcijski račun. Ravno danes sem "preletel" nakaj izpiskov bančnega stanja - listkov, ki jih ljudje pozabljajo vzeti domov - in videl sem same minuse, čeprav je bila pokojnina pred tednom. Naslednja bo šele čez tri tedne.Do takrat bomo hujšali.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2015 ob 21:19 REALIST gost

      Lepo pozdravljeni vsem razen vladi.Delam in živim v Nemčiji ker v Sloveniji nisem imel prihodnosti,in ti povem Stewen da tam ni minusov,tam so taki plusi da če na hitro pogledaš listek neveš razbrat ali je deset tisoč ali sto tisoč+++

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2015 ob 10:08 s.p. gost

      gost - REALIST | 08.01.2015 ob 21:19, lep pozdrav v Nemčijo iz Slovenije od delavca keri si je s svojin delon ustvaro pogoje za dobro življenje in za prihodnost svojih otrok. Moreš samo imeti malo v glavi, pozitivno razmišljati, imeti dolgoročno idejo in jajca za začetek. Če boš čakal na pomoč politike boš res celo življenje na dieti. Meni je v Sloveniji zelo lepo in imam prihodnost, na dieti sem pa občasno po svoji želji. :)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.01.2015 ob 11:14 gost

      Potem je moral imeti realist zelo veliko u glavi da se je odločil odit iz Slovenije,kaj šele o jajcih pa da sploh ne govorim,to raje prepustim njegovi ženi.Ja vsi mi pa ki ostajamo v Sloveniji in poslušamo tote politike pa imamo zelo malo v glavi.tako da veliko sreče usem ki ste na dieti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.01.2015 ob 11:25 s.p. gost

      V kolikor poslušaš in se obračaš po politiki, moraš res imeti zelo malo v glavi. Jaz se nikoli nisem ukvarjal s politiko, niti se z njo nisem obrmenjeval, še manj pa nasedal obljubam in lažem politikov, pa mi gre v življenju dovolj dobro, da lahko zatrdim, da se v Sloveniji s svojim poštenim delom in dobrimi idejami da glih tako uspeti kot kjerkoli v tujini.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.