https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Roman prekmurskega pisatelja Strah za metulje v nevihti v filmski priredbi

08.01.2015 ob 13:00  

Prekmurski pisatelj se bo z najnovejšim romanom Strah za metulje v nevihti spet zapisal v filmske priredbe.


Roman Strah za metulje v nevihti je opisuje ljubezen v času leta 1972 v Zemunu. Ljubljanski študent se med služenjem vojaškega roka v Jugoslovanski ljudski armadi zaljubi v dijakinjo zemunske gimnazije. Ljubezen doživi svoj vrhunec v letu 1991 v Slovenj Gradcu, v času slovenske osamosvojitvene vojne.

Založba Beletrina je izdala ljubezensko vojni roman pisatelja Ferija Lainščeka, ki je svojih prvih 35 poglavij nastajanja romana objavljal na družbenem omrežju Facebook in si že pridobil svoj krog »fanov«.

Foto: Mladina.si

Roman bo tako dobil še filmsko obliko. Produkcijska hiša Arsmedia je pridobila pravice za filmsko priredbo Lainščekovega najnovejšega romana Strah za metulje v nevihti. Arsmedia pa je po Lainščekovi predlogi že ustvarila dva celovečerna igrana filma, Petelinji zajtrk in Šanghaj.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.