https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pohodniki na že trinajstem Janezovem pohodu iz Bratoncev v Dobrovnik

Bratonci, 12.01.2015 ob 7:00  

V nedeljo so se ljubitelji pohodov lahko podali na že 13. Janezov pohod iz Bratoncev v Dobrovnik. Kljub nizkim temperaturam in napovedanemu dežju, se je zbralo za letni čas veliko pohodnikov, okrog 70. Pohod so organizirali TD Bratonci, TD Renkovci in  TD Dobrovnik.


 Pohodniki so se na ca. 12 km dolgo pot podali izpred vaško-gasilskega doma v Bratoncih, pot pa jih je vodila skozi Gančane in Renkovce, kjer so imeli krajši postanek z možnim ogledom muzeja kupinarstva, nato pa so krenili naprej do Dobrovnika.

Pohoda se udeležuje tako veliko število ljudi zaradi zgodbe povezane z njim. Nastal je kot zahvala domačinu Janezu Špilaku, ki se je pred leti preselili iz Bratoncev v Dobrovnik in veliko prispeval k izgradnji bratonske kapele. Sovaščani so se mu oddolžili tako, da ga vsako leto obiščejo v Dobrovniku in to peš. Druga nedelja po novem letu je tako tradicionalno rezervirana za Janezov pohod. Ta danes poteka izmenično: eno leto je start pohoda v Dobrovniku, naslednje leto pa v Bratoncih. V zadnjih letih se jim je priključilo še TD Renkovci.

Številne je bilo slišati, kako se z nostalgijo spominjajo že minulih pohodov, predvsem tistega pred par leti, ko so se podali na pot v suhem vremenu, v Dobrovniku pa jih je že čakalo par cm zapadlega snega.

Ob koncu poti so se okrepčali v gostilni pri Lujzi, kjer so poskrbeli za hrano in veselo druženje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2015 ob 10:19 gost

      Glavno ka so žrli zašenki. Haha

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2015 ob 10:31 Udeleženec pohoda gost

      Gost, ti niti ne moreš zastonj žreti, ker bi moral za to prehoditi okrog 12 km. Verjetno se tudi do prve gostilne, kjer se opijaš in si potem bolj močen pri komentiranju, pelješ z avto ali kolesom.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2015 ob 10:38 krofaš gost

      Žlijčari so šli jejst v Dobronak hat neki

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2015 ob 11:01 Gost1 gost

      Krofaš, boljše iti jest v Dobrovnik, kak pa kamenje v Muro metati.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.01.2015 ob 11:51 vinko megla gost

      Ha ha pa so edni prišli na svoj račun in to je kšenki jesti in pijača.Prav maš krofaš@ edni tak čekajo tou ka je zabadav samo ka nej trbej doma kujati.Hodili bi neven kg se kak bike da vo pistiš li ka je kšenki he he he he.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.01.2015 ob 14:01 občan gost

      ka je pa (občinski sluga ) Smodijš , bil naprošen za glavnega kejpara ? jaku malu lidij , pa tej ešče oddrugot ! Tinek brca v kmico ., bratončari majo tej puhodov že pun ku---.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.01.2015 ob 15:59 micika z lončarevec gost

      Mi lejko prosim što barem namigne otked ge tej lepotec z zadnje slike? Rada bi ga spoznala pa na večerjo povabila. Zna što, otkec pa što je tej fajni pojeb??'

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.