https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Otroški parlament na Srednji Bistrici na temo poklicne orientacije

Dolnja Bistrica, 17.01.2015 ob 7:00  

Včeraj so na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Bistrica v okviru 25. Otroškega parlamenta izvedli dan dejavnosti. Na šolo so povabili uspešne podjetnike in občane občine Črenšovci, ki so na okrogli mizi učencem od petega do devetega razreda predstavili svojo poklicno pot.

  

Otroški parlament je program vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo, ki se izvaja na vseh šolah po Sloveniji. Je javna tribuna otrok na temo, ki jo izberejo osnovnošolci na državnem otroškem parlamentu. Pomeni tudi obliko sodelovanja otrok v družbenem dogajanju ter pridobivanje vedenj o človekovih in državljanskih pravicah. 

Na okrogli mizi so se predstavili učitelj - župan Občine Črenšovci Anton Törnar, ekonomist - direktor Saubermacher Komunala Murska Sobota Drago Dervarič, podjetnik - projektiranje in nadzor Atrij Odranci, Anton Kolarič, zdravnik v Splošni bolnišnici Murska Sobota Štefan Horvat, novinarka pri časniku Vestnik Majda Horvat, podjetnik - avtodiagnostika in avtoservis, Damir Horvat s Srednje Bistrice, podjetnik – krovstvo Žibrat z Dolnje Bistrice, Sandi Žibrat, podjetnik – pridelovanje in predelovanje poljščin Kmetija Kolenko iz Črenšovec, Matej Kolenko in policist – komandir Janko Šobak, zaposlen na mejnem prehodu Petišovci.

Mentorica parlamenta je bila Elizabeta Petrovič, okroglo mizo pa je vodila ravnateljica šole Terezija Zamuda. Povabljeni gostje so opisali svoje delovne naloge in tako so učenci iz prve roke izvedeli pozitivne in negativne strani posameznih poklicev. Sodelovali so tudi učenci, ki so gostom zastavljali raznovrstna vprašanja, na koncu pa ob spremljavi učiteljev zapeli pesem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2015 ob 18:02 pifi gost

      Močna poklicna orientacija, či si pri koritu se lehko samozaposliš ,ali dobiš službo po vezah.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.