https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Župan Jevšek izrazil podporo edinemu rednemu visokošolskemu študiju v Pomurju

22.01.2015 ob 7:15  

Župan Aleksander Jevšek je v torek na delovnem obisku sprejel dekana Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede dr. Maria Lešnika, ki  ga je spremljal dr. Črtomir Rozman iz Katedre za agrarno ekonomiko in razvoj podeželja, ki od leta 2005 izvaja redni študijski program v RIS Dvorec Rakičan.


V tem študijskem letu je v visoko strokovni študijski program »Management v agroživilstvu in razvoj podeželja« vpisana že 11. generacija študentov iz celotne vzhodne Slovenije (od 40 vpisnih mest je zasedenih 31),  ki bodo,  ko zaključijo študij, zagotovo velika dodana vrednost naši regiji. Interdisciplinarni študij je namreč naravnan tako, da postreže z znanji izbranih specialnih vsebin s področja kmetijstva, pridelave in predelave hrane, turizma in zdravstva, kar so panoge, ki dajejo velike možnosti za razvoj podeželskih kmetij in malega podjetništva v regiji.

Dekan pa v razgovoru ni mogel mimo finančnih težav, s katerimi se  soočajo pri izvajanju programa, saj od drugih pomurskih občin ne prejemajo nobenih finančnih sredstev. Župan Jevšek je povedal, da vsekakor podpira edini redni visokošolski študij v Pomurju, saj je zelo pomemben za razvoj naše regije. Dekanu je zagotovil sredstva Mestne občine Murska Sobota za materialne stroške, v enakem obsegu kot doslej.  Ob tem je omenil, da si bo občina prizadevala pridobiti sredstva za revitalizacijo rakičanskega gradu, pri  tem pa bodo upoštevali tudi vsebine, ki jih ponuja RIS Dvorec Rakičan. Sestanka se je udeležil tudi njegov direktor mag. Robert Celec, ki je dodal, da si bo s pomočjo razvojnih institucij tudi sam prizadeval za vključitev omenjenega študijskega programa pri prijavah na razpise, ki se bodo nanašali na razvoj regij. Pozdravil je tudi županovo podporo študijskemu programu ter razvoju infrastrukture v rakičanskem gradu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2015 ob 15:49 čurič gost

      Tak je vredi tej kanžari si davlejo podpore in rihtajo svojo rodbino k kopanjan.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.