https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti so tudi letos javno pohvalili najzaslužnejše prostovoljce

Murska Sobota, 30.01.2015 ob 7:00  

V murskosoboški grajski dvorani je v četrtek potekala slavnostna podelitev priznanja tistim, ki so se v minulem letu še posebej izkazali s prostovoljnim delom. Naj prostovoljka je postala Joža Hodžar, naj prostovoljno društvo Evangeličanska humanitarna organizacija – Podpornica, naj prostovoljna prireditev pa dobrodelna prireditev Župnijske Karitas Bakovci.


MO Murska Sobota – prostovoljstvu prijazna občina

Ob tej priložnosti so še povedali, da je MO Murska Sobota v minulem letu prejela naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto« in sicer za promocijo dobrih praks podpore  prostovoljstva v občini. S tem priznanjem je Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij izpostavila tiste občine, kjer prepoznajo pomen prostovoljnega dela svojih občanov, njihovo delo cenijo, podpirajo prostovoljske organizacije in jim tudi namenjajo del občinskih sredstev. 

Župan MO Murska Sobota Aleksander je včeraj v grajski dvorani podelil priznanja Jevšek podelil priznanja najbolj zaslužnim prostovoljcem v občini. Župan se sedaj že tradicionalno enkrat letno javno zahvali vsem prostovoljcem za njihovo delo ter posebej izpostavi tiste posameznike in organizacije, ki so se v minulem letu na tem področju še posebej izkazali s svojim nesebičnim prostovoljnim delom.

Zbrane je nagovorila podžupanja MO Murska Sobota Jasmina Opec, ki je povedala, da so na javni razpis prejeli zelo veliko predlogov, zato je imela komisija zelo težko nalogo.

 

Joža Hodžar, Evangeličanska humanitarna organizacija – Podpornica in dobrodelna prireditev Župnijske Karitas Bakovci

Naj prostovoljka 2014 v MO Murska Sobota je postala Joža Hodžar iz Kroga, ki s  svojo požrtvovalnostjo in plemenitim delom pomaga starejšim, bolnim, umirajočim in socialno ogroženim.

Naziv Naj prostovoljna organizacija 2014 v MO Murska Sobota je prejela Evangeličanska humanitarna organizacija – Podpornica, ki pomaga posameznikom ali njihovim družinam pri premagovanju socialnih stisk, ne glede na versko ali drugo pripadnost. Njihovi prostovoljci letno opravijo okrog 38.500 ur prostovoljnega dela.

Med dogodki si je naziv Naj prostovoljni dogodek prislužila dobrodelna prireditev Župnijske Karitas Bakovci, s katero so poskrbeli za nabavo bivalnega kontejnerja za sovaščana, ki se je znašel v bivalni stiski.

 

Prireditev so popestrili učenci Glasbene šole Murska Sobota in Duo Catara

Prireditev so z glasbenimi nastopi popestrili učenci tolkalne skupine Glasbene šole Murska Sobota pod vodstvom mentorice Julije Furek ter Duo Katara.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2015 ob 8:56 ms gost

      Kak je nej sran podžupanje ka je tak mlada pa je je samo salo ?

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2015 ob 9:47 KL gost

      Ma kakši je zaj tou komentar? Ms ti si verjetno maneken ka pa nema drugoda dela kak žaliti lidi na forumaj. Pa koga je naj zaj sran...?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2015 ob 11:06 sobota gost

        KL ...... Ka se pa tij slijniš ?Je za tebe štoj kaj pijso ?Ne čitaj komentarov če te motijo

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.01.2015 ob 13:10 mura gost

      gospodična Opec je prava ženska ! do takrat ko nas ne bolij je super dobro ! Jasmina ges te obožavam ! ali niso gospa ki so vodili tole prireditev malo (pre ) suhi ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.01.2015 ob 14:11 gost-krog gost

      Gospa Hodžar je naj prostovoljka zato ker je vodila volilno kampanjo za gospda Jevška v našem kraju. To ji je sedaj plačilo Vendar mi nismo neumni, da ne bi vedeli za to. Samo tako naprej to je res povezovanje.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. ivanka vučak
      01.02.2015 ob 15:44 ivanka vučak

      Čestitke naj prostovoljki, sem vesela, da je bila opažena .Dosti ljudem je pomagala in še pomaga, pa tudi v najtežjih trenutkih, ko so odhajali njihovi najbljižnji, kajti to zmore samo človek z veliko empatije in z velikim srcem. Hvala in lepo, da te imamo!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.