https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

U17 in članice ŽNK Teleing Pomurje so postale prvakinje Ženske zimske lige

3.2.2015  

V soboto se je v telovadnici Škofijske gimnazije v Vipavi odvijal zaključni turnir Ženske zimske lige. Turnirja so se udeležile tudi ekipe U15, U17 in članic ŽNK Teleing Pomurje, ki so znova dokazale, da jim tudi na parketu ni para. Domov so se beltinska dekleta vrnila z dvema naslovoma prvakinj, enim tretjim mestom in dvema naslovoma najboljše strelke.


Dekleta U15 so bila tretja

Na parket vipavske dvorane so prve stopile mlade igralke U15, ki so se v prvem polfinalu pomerile z ekipo ŽNK Krka, vendar so po kopici zapravljenih priložnostih izgubile z rezultatom 2:1 (1:1). Edini zadetek je dosegla Katja Krenos. V tekmi za tretje mesto so se pomerile z ekipo ŽNK Krim rdeče. Po zaostanku z 1:0 ob polčasu so z zadetki Sare Makovec in Maje Vukan rezultat spremenile in osvojile končno tretje mesto. V finalnem srečanju so zmagale igralke ŽNK Fužinar.

U17 nov naslov prvakinj ZŽL

Tudi tekmovanje U17 so odprle beltinske igralke, ki so se v prvem polfinalnem srečanju pomerile z igralkami ŽNK uki.si Radomlje. Polne tribune Škofijske gimnazije so spremljale zanimivo srečanje, ki so ga na koncu dobile beltinske igralke, ki so zmagale z 3:2 (1:1). Dva gola je za ŽNK Teeling Pomurje dosegla Špela Rozmarič, Kaja Horvat pa enega. V drugem polfinalu so se pomerili ŽNK MSM Ptuj in ŽNK Ajdovščina, ki so ga dobile Primorke z 2:1 (0:1). V tekmi za tretje mesto letošnje ŽZL U17 so Ptujčanke premagale vrstnice iz ekipe ŽNK uki.si Radomlje z rezultatom 3:1 (3:1). V finalnem srečanju, ki je bila prava mala drama, se je beltinskim igralkam ob bučni podpori domačih navijačev odlično upirala, celo povedla. Vendar so beltinske igralke kljub čudni izključitvi vratarke Sare Nemet, ki jo je v vratih zamenjala Karmen Godina, srečanje rutinirano pripeljale do konca in zmagale z 4:2 (2:1) ter se veselile novega naslova prvakinj ZŽL U17. Zadetke so dosegli Špela Kolbl in Špela Rozmarič, ki je postala tudi prva strelka turnirja.

Članice zopet prvakinje ŽZL

Finalni turnir članic je bil organiziran po ligaškem sistemu, na finalni turnir pa se je uvrstilo šest ekip. V prvem krogu so se Beltinčanke pomerile z ekipo ŽNK VAR-IKS Radomlje in srečanje z zadetkoma Tanje Vrabel in Monike Conjar dobile z 2:1 (0:0). V drugem krogu tekmovanja so pavzirale, saj se jim je v skupni rezultat že štela zmaga nad ekipo ŽNK Maribor z 5:2, ki so jo dosegle na kvalifikacijskem turnirju v Murski Soboti. V tretjem krogu tekmovanja so se pomerile z ekipo ŽNK Ankaran Hrvatini, ki so ga dobile z 4:1 (2:0). Tri zadetke je dosegla Monika Conjar, enega pa Staša Špur. V četrtem krogu so se beltinske igralke dobesedno znesle nad igralkami ŽNK Vrhnika in jim nasule skoraj ducat zadetkov. Srečanje se je končalo z 11:0 (3:0).  Po tri zadetke so dosegle Tanja Vrabel, Monika Conjar in Staša Špur, dva zadetka pa je prispevala Anja Prša. Ker pa so se tudi ostali rezultati odvili tako, je o naslovu prvakinj ŽZL odločal zadnji krog sobotnega turnirja, v katerem so se igralke ŽNK Teleing Pomurje pomerile z ekipo ŽNK Velesovo. Občinstvo je spremljalo zelo trdo srečanje, ki so ga z zadetki Staše Špur, Tjaše Tibaut in Tanje Vrabel na koncu dobile Beltinčanke in osvojile novo lovoriko. Prva strelka turnirja je postala Monika Conjar.

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2015 ob 15:48 gost

      za selektorja ste še preslabe

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.