https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO in VIDEO: Dijaki Ekonomske šole z čebelico iz sladke pravljice osvojili srebrno priznanje

Ljubljana, 4.2.2015  

Dijaki Ekonomske šole Murska Sobota so se še pretekli teden borili za čim več glasov oziroma všečkov na tekmovanju Več znanja za več turizma, prejšnji teden pa so se udeležili 12. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma v Ljubljani, kjer so se srednješolci iz celotne Slovenije predstavili z video zgodbami iz domačih okolij. Naši dijaki so se odlično odrezali in tako dosegli srebrno priznanje.

28. januarja 2015 je v Ljubljani v okviru sejma Turizem in prosti čas potekal že 12. mednarodni festival Več znanja za več turizma na aktualno temo Zgodbe turizma, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije. Na njem se je predstavilo 43 šol iz Slovenije in tujine, srednješolci pa so se tako predstavili z zgodbami iz domačega okolja. Na mednarodni turistični tržnici so sodelovali dijaki zaključnega letnika Ekonomske šole Murska Sobota (Saša Ivanov, Katja Skuhala, Miha Slavič, Luka Kardoš, Sašo Kopunović, Denis Karničnik in Jernej Žalig), pod mentorstov prof. Nataše Šiplič Šiftar in prof. Slave Sukič Škalič. Tema njihovega projekta je bila Sladka pravljica posuta z zlatim prahom - zgodba o čebelici Tigeli. 

Dijaki so se v ta namen povezali z okoljem in se odločili za čebelarstvo Tigeli, saj so želeli doseči, da bi ljudje od blizu ter od daleč prihajalli v naše kraje, si ogledali pokrajino, ter se ustavili tudi pri kakšnem čebelarju, poizkusili njegove dobrote in dober glas ponesli naprej po Sloveniji ter njeni okolici. Dijaki se zavedajo, da so čebele zelo pomembne za življenje človeka in želijo to znanje tudi razširiti med ostale ljudi z promocijo in s tem to tudi približajo ljudem, ki ne poznajo čebel ter njihovih pomembnih funkcij za človeka. Z videoposnetkom, ki si ga lahko ogledate spodaj, projektno nalogo in s predstavitvijo so tako naši dijaki na turistični tržnici opravili odlično nalogo in osvojili srebrno priznanje.

VIDEO: Sladka pravljica posuta z zlatim prahom

Podelitev priznanj (z leve proti desni: Sašo Kopunović, Jernej Žalig, Saša Ivanov, Luka Kardoš, Katja Skuhala, Denis Karničnik in Miha Slavič)

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2015 ob 6:37 gost

      Mislen, ka so si zaslužele zlato priznanje. Že zaradi režisera ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.