https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Bakovcih znana kandidata za naslednika Šajnoviča

27.12.2010 ob 0:36  

Znanih je sedem kandidatov za člane Sveta krajevne skupnosti Bakovci (KS Bakovci), ki bodo nadomestili nedavno odstopljene člane. Za predsednika KS Bakovci naj bi se potegovala Jože Kuhar in Nives Cajnko.

V bakovskem Svetu krajevne skupnosti je namreč oktobra na prvi seji odstopilo šest članov, zato se bodo krajani Bakovcev na volitve odpravili še enkrat – 9. januarja prihodnje leto. Znana je že tudi sedmerica kandidatov, ki bo politiko razvoja največje vasi v Mestni občini Murska Sobota vodila v naslednjih štirih letih.

Neodvisna stranka Pomurja (NSP) je predlagala trojico kandidatov (Jožef Kuhar, Silva Prosenjak, Silvo Vohar), prav tako Branko Bagari s skupino volivcev (Klavdija Lukač, Nives Cajnko, Dominik Kovač), medtem ko je Ana Lukač s skupino volivcev kot kandidata predlagala Franca Celca.

Andrej Šajnovič, bivši predsednik KS Bakovci

Kandidata za predsednika, ki bo nasledil Andreja Šajnoviča, naj bi bila Jožef Kuhar (podjetnik) in Nives Cajnko, ki je na nedavnih lokalnih volitvah na Modri listi Antona Štihca kandidirala za murskosoboški mestni svet.

Razočarani Šajnovič: Če nisi pri koritu, te ni

Za odstop članov bakovskega Sveta krajevne skupnosti v oktobru je bilo krivo razočaranje nad dejstvom, da Bakovci kot največja krajevna skupnost v Mestni občini Murska Sobota v naslednjih štirih letih nimajo svojega svetnika. Kot je takrat povedal dotedanji predsednik KS Bakovci Andrej Šajnovič, je s svojim odstopom izrazil protest in nestrinjanje s situacijo, v kateri se je znašla največja krajevna skupnost v Mestni občini Murska Sobota.

Pojasnil je še, da ga je izkušnja preteklega mandata prepričala, da predsedniki Svetov krajevnih skupnosti, ki niso člani mestnega sveta tako v njem kot pri županu nimajo nobene teže, še manj pa možnosti za uveljavitev širših potreb in želja njihove skupnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      27.12.2010 ob 11:37 PREKMUREC

      Pahor to je malo čudno in ge se tu s tebof ne enačin. Če je šou v tou naj bi obdelo do konca svoje delo nej pa ka kandidejra pa te odstoupi. Ge san nej glij siguren ka se nebi dalo sodelovati. Misliš ka moreš biti svetnik in te se dela vse po pravilaj trgovanja ges tebi ti meni?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sabotaza
      27.12.2010 ob 13:20 sabotaza

      Ka

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. sabotaza
      27.12.2010 ob 13:31 sabotaza

      Ka pa je te Šajnovič, ka ga de tak žmetno nadomestiti? Vsakši more nendri začati, pa se včiti! Vsak živi za svojo vas! Pa tou sploj nema veze, ka je nej prišo za svetnika, kelko je namenjeno vsako leto za ks telko dobi. Ten novin kandidatom, pa želim, ka do še bolkše vodili ks, kak ga je do zdaj Šajnovič! En čas te nucali, ka se navčite, te de pa že šlo! Vuplen, ka de predsednik bakovčan, nej pa štajerec, ka se niti nevej pozdraviti, pa z viška gleda na preproste ljudi!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. izklesani
      28.12.2010 ob 11:29 izklesani

      Za vse tiste, ka nevejo ka je šajnovič napravo za bakovce naj prosen ne komentejrajo, ka telko kak je napravo un, je do zdaj nišče nej pa še v bodoče fajni čas nišče nede. Un je glejdo za veško korist, ta vlada ka de zaj de pa za lasnto korist glejdala. Tebe sabotaza pa odgovarjan, ka ci si nej vido sejnovica kelko je un delo pa pri stihece lejto. Vec je bil tan kak doma.Sto de pa od tejh odo v ms pa tan gnjavo pa utrujo??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. izklesani
      28.12.2010 ob 11:31 izklesani

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. izklesani
      28.12.2010 ob 11:34 izklesani

      Kelko je mene znano smo do zdaj mele v ks-je 3 štajerce. tau pomejne ka so telko bole za stvar pa sposobne, kak mi bakovcare, ka znamo samo tau delate ka dela sabotaza- sinfanje, pa drujg drujgoga v drek rijvate. bravo bakovcare, kak smo sposobne!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. sabotaza
      28.12.2010 ob 11:45 sabotaza

      Izklesani ne motaj! Zato pa je šajnovič odstopo, ka nema moči pri župani!!! Ka pa je te napravo? Ceste so nej gotove, športni stadion se ne dela,... Edino ka je napravo je bil triatlon, ka so nešterni meli velki hasek od toga!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. sabotaza
      28.12.2010 ob 11:50 sabotaza

      Pa še to izklesani Šajnovič je zgodovina, pa tou ka je dobroga napravo je s ten ka je odstopo slabo napravo, pa velki fusbal je takšen predsednik bil ka nikdar nej fusbal špilo, zato pa ga je v rit pripelo!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. izklesani
      28.12.2010 ob 17:36 izklesani

      Pa zaj so vsi odstopili pa sploj velkoga nogometa nede. sicer ga pa nite nete v bakovcaj pogrejšale ka itak samo 10 lujde prijde glejdat tekme pa še tej se izogijbajo plačilu vstopnice. pa mo zaj te vidle ka de v bakovcaj? razen gostiln. društev pa tak ali tak nega že lejpe čas v kere bi se mlade lejko včlanile. ali? je kera?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. bager
      28.12.2010 ob 21:08 bager

      Pojasnilo: Kuhar Jože se ne poteguje za predsednika KS Bakovci ampak je z svojo kandidaturo hotel pomagati in delati v korist KS Bakovci, nikakor pa ne zaradi lastnih interesov. G.Šajnovič je pač v KS Bakovcih naredil toliko kolikor je pač naredil in smo mu lahko zahvalni, kakor tudi celotni ekipi prejšnjega mandata. Šinfanje in ugovarjanje ne peljeta nikamor- nekoga obsojati še preden je sploh izvoljen je brez zamere bedasto. Zakaj je G.Šajnovič z celotno ekipo odstopil je njihova stvar oni že vejo zakaj. Mi v Bakovcih, bi morali malo bolj sodelovati ne pa, da se med sabo kregamo in šimfamo to bi nas moralo že zdavnaj spametovati. Vsaka čast vsem novim kandidatom, ki vsi skupaj niso za enega dobrega predsednika kot ga potreujemo v KS z cca 1700 prebivalcev, da si upajo prevzeti tako odgovornost, kot je delo v KS Bakovci. V Bakovcih ni Štajercev ne Goričancev in podobno vsi, ki živimo in imamo svoje družine smo krajani Bakovec. Bakovčani več bomo prispevali v prid svoje vasi več bomo imeli ne šinfat in obrekovat- delat je treba. Jože Kuhar

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. katastrofa
      30.12.2010 ob 21:26 katastrofa

      katastrofa što bi zdaj naj BAKOVCE vodo-kriza-baukše ka nega nikoga

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.