https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Se je res kdo okoristil na račun pomurskega vodovoda?

Murska Sobota, 05.02.2015 ob 11:30  

Inšpektorji za promet, energetiko in prostor so ugotavili, da so gradbinci pri gradnji pomurskega vodovoda investitorje dali nekaj v svoj žep. Kot poroča Žurnal24 naj bi šlo za vsaj 400 tisočakov. Če se bodo goljufije dokazale, grozi vračanje denarja Bruslju.


"V okviru inšpekcijskih nadzorov smo ugotovili neposredna prikrajšanja pri evropskih kot tudi domačih sredstvih v višini 401.756 evrov, čeprav lahko utemeljeno domnevamo, da so se neupravičeno obračunavala neizvedena dela in material na celotnem projektu izgradnje Pomurskega vodovoda v precej višjem znesku," so v prijavi suma kaznivega dejanja zapisali inšpektorji.

Tako naj bi s primerjanjem narejenega s projektno dokumentacijo ugotovili, da je na primer na odseku Cankova – Gornji Črnci glavni izvajalec Gorenje projekt obračunal maksimalne količine določene v predračunu, njihov podizvajalec Dagta pa je obračunal manjše količine od naročnika. Torej so zaračunali nekaj, kar se ni naredilo. V Gorenju projekt očitke zavračajo.

Celotna investicija pomurskega vodovoda je vredna 142 milijonov evrov, od tega naj bi Evropska unija prispevala 90 milijonov evrov. Obstaja grožnja, da bi nepravilno porabljena sredstva morali vrniti Bruslju, lahko pa se naredi tudi prerazporeditev za kakšne za druge projekte na področju okolja in prometne infrastrukture.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2015 ob 12:10 ms gost

      Nekaj je tü sigurno istine in končno tak mo pa biti samo nič dužni in krijvi lidge ,

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2015 ob 12:44 gost

      noro vprašanje če se je kdo okoristil. Pravo čudo bi bilo če se v eni stvari nihče nebi okoristil v sloveniji na račun drugih

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2015 ob 10:50 gorenje projekt gost

        istina noro pitanje , firma z 10 zaposlenimi je glavni izvajalec , vej pa od drugoga nemre živeti kak od šticunge , to samo nori nej v pamet zel !?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2015 ob 13:28 Del R gost

      Nvn kak se leko takše podobne stvari, samo drugi način dogajajo oz. ponavljajo, posebej pri nas. Zdaj v glavnon verjetno, pa nišče de prevzeu odgovornosti oz. do se vsi sklicovali drug na drugega. Izvajalec verjetno na podizvajalca oz. obratni oz. ka je bilo vse s skladno z projekcijami, nišče je nej v glavnon nika kriv. Zanima me kakšna je pač tudi dejanska pogodba za izvedbo toga projekta , kdo nosi glavno odgovornost oz. sokrivdo. Ker verjetno, če san si prav zapomno, v 11 občinah , kelko se izvaja ta projekt, ma pomemben delež odgovornosti tudi župan, keri je v občini v zgoraj omenjenom članki, dosta hodo po tereni kao, pa izvrševal "nadzor". Zdaj pa sodeč po izjavah igra "Francoza" oz. se vrti kak mačka okoli vrele kaše, ka se mora zadeva raziskati. V toj občini , kera je akter, v tej celotni zadevi, oz. kateri bi se mogla še izvrševati dela, pa so že znani po svojih "glamouroznih pripeltljajih" v preklosti, oz. beri krivicah, ki so se jim godile. Pitanje, ka de pa s toga, oz. kdo dejansko meu "moda", ka de priznal svoj del, če že ne celo odgovornost, kero prav gotovi nosi več posameznikov oz. akterjev

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2015 ob 17:12 nadzor gost

      ka pa je delal nadzor ? vlejko samo pejneze ali pa si pomagal talati razliko !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2015 ob 21:07 resnica gost

      Pa nej mogoče, ka na Conkovi kaj nahopak gej. Dostakrat san vidla žopana v čarnon klbüki kak je hodo po cestaj med temi ka so delali vodovod.. Kak še pa te prinas vö vidi ka našoga žpana nej bilo videti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.