https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad slavila v Kranju

8.2.2015  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v 5. krogu modre skupine 1. DOL za moške v Kranju premagali Astec Triglav s 3:0 (22, 17, 30).


Odbojkarji Astec Triglava še naprej ostajajo brez zmage v modri skupini državnega prvenstva. Proti Panviti Pomgrad so imeli malo priložnosti za presenečenje, žal pa jim je lahko predvsem tretjega niza, ko so že zanesljivo vodili, imeli nato kar nekaj zaključnih žog, da bi tekmo podaljšali, a izkušeni gosti jim tega niso dovolili, tako da so z maksimalnim izidom prišli do tretje zmage, s katero so zadržali tretje mesto na prvenstveni razpredelnici.

FOTO: Arhiv Pomurec.com

Kranjčani so v prvem nizu presenetljivo naredili le dve lastni napaki, imeli kar 81 odstoten sprejem, a tudi to jim ni zadostovalo za vodstvo. Po izenačenem začetku so končnico odigrali slabo, po izidu 19:20 so gosti, predvsem po zaslugi Aljoše Bogožalca, ki je v prvem nizu tako kot Dejan Pelemiš dosegel osem točk, povedli s 23:20, prednost treh točk pa so zadržali do konca. Razlika med ekipama je bila v prvem nizu predvsem v napadu oziroma bloku, gosti so dosegli tri blok točke, Gorenjci nobene.

Če v prvem nizu domači niso delali napak, pa to ne velja za drugega, v katerem so na tak način tekmecem podarili kar devet točk. In če se temu doda še naprej odličen blok Prekmurcev, je jasno, zakaj so ti gladko prišli do vodstva z 2:0. Posebej se je v tem nizu izkazal Gorazd Flisar, Jernej Detela je tudi odlično serviral, to sta bila najzaslužnejša igralca za vodstvo gostov z 9:5. Flisar je nato z blokom postavil izid 8:14 in 12:20, po nekaj težavah Panvite Pomgrada na koncu, ko so se domači po asu Svita Hafnerja približali na 17:23, pa je reči po trenerjevem odmoru v svoje roke prevzel Detela, z dvema odličnima začetnima udarcema, drugi je bil as, zaključil niz.

Varovancem Dejana Fujsa se je že nekajkrat v sezoni zgodilo, da so se prehitro zadovoljili z doseženim in odličnega ritma niso zadržali do konca. V Kranju se jim je ustavilo na začetku tretjega niza, domači so namreč povedli s 7:1, nato pa kljub temu, da se je Panvita Pomgrad nekajkrat približala na dve točki, še vodili z 21:17 in 23:19. Toda to jim ni zadostovalo za zmago. Najprej so zapravili vodstvo 24:22, nato še kar nekaj zaključnih žog. Prekmurce je Pelemiš v vodstvo popeljal šele pri rezultatu 31:30. A že takoj zatem so Fujsovi varovanci izkoristili že prvo zaključno žogo, z blokom je bil uspešen Flisar.

Astec Triglav vs. Panvita Pomgrad 0:3

Set 1    22:25

Set 2    17:25

Set 3    30:32

Točke za Panvita Pomgrad so dosegli: 

Pelemiš 20, Flisar 14, Bogožalec 14, Detela 9, Drvarič 2, Pavlović 2.

Točke za Astec Triglav so dosegli:

Bregant 20, Lužovec 8, Mali 6, Rezar 3, Hafner 2, Kos 2, Maček 1.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2015 ob 17:58 gost

      3 točke za 3 mesto.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.