https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Slovenski kulturni praznik obeležili tudi v Bogojini

Bogojina, 09.02.2015 ob 12:00  

V gasilskem domu v Bogojini je potekala svečana prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Franceta Prešerna so počastili z Zdravljico, branjem literature, godalno izvedbo pesmi, harmoniko in petjem ljudskih pevcev ter ženskega zbora Talita.

Kulturno in umetniško društvo JOžef Košič Bogojina je 8. februarja pripravila prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Ženski pevski zbor Talita je zapel Zdravljico, kar jih je spomnilo na Franceta Prešerna in njegovo cenjenje knjige, slovenskega jezika in pesmi. Zapeli pa so tudi drugi dve pesmi, Komi de ravnica bejla in Domači vasici. Recitatorja Nataša in Tomaž sta brala poezijo Marka, Jožeta Smeja in Slave Berden, ob tem ju je spremljal godalni kvartet OŠ Bogojine pod mentorstvom Valerije Šömen.

Obeležitev slovenskega kulturnega praznika je prispeval tudi Aleksander Miholič na harmoniki s pesmijo Kmetič orje. Slavnostni govornik na prireditvi v Bogojini je bil Dejan Horvat.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2015 ob 12:37 gost

      S svojim obiskom pokažemo , koliko smo in koliko kulture premoremo v sebi ! Škoda obisk pokaže naše vrednote ! Zamislimo se , kje smo in kam spadamo !?

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.02.2015 ob 12:09 vinko megla gost

        @ za delo se brigati nej posrano kolturo .toga pijanca vlačite vsa lejta mrl je od pijače razpad jeter

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2015 ob 0:29 asdasd gost

      ka glavača nej bilo?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2015 ob 6:26 Gost1 gost

      Proslava ob kulturnem prazniku v Dobrovnik se je začela brez HIMNE, kar je milo rečeno škandalozno. Ne predstavljam si kaj bi se zgodilo, če bi se proslava ob madžarskem kulturnem prazniku začela brez njihove himne. Toliko o enakopravnost Slovencev z Madžari!" No, če pa vidimo kdo je proslavo vodil, to ni nič čudnega.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.02.2015 ob 21:38 febo gost

      Lidij nej bilo na proslavi ka nej bilou pörkita ali pa vodenoga bograča .Ha,ha , jake kolture

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.