https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad v igri za Mevza cup

11.2.2015  

Po petnajstih letih, takrat so soboški odbojkarji igrali v srednjeevropski ligi, se bodo odbojkarji Panvite Pomgrada konec tedna podali v boj za zadnjo vstopnico na finalni turnir MEVZA cupa. Evropsko tekmovanje si je Panvita Pomgrad priigrala z drugim mestom v lanski sezoni, vendar se dolgo časa ni vedelo, če letos tekmovanje sploh bo, sedaj je znano, da bo vse skupaj potekalo v nekoliko skrajšani obliki.

MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) sestavlja šest nacionalnih zvez iz srednje Evrope, to so Češka, Slovaška, Avstrija, Madžarska, Hrvaška in Slovenija. Vsaka zveza je lahko v tekmovanje prijavila dve ekipi, iz Slovenije je poleg ACH Volley to Panvita Pomgrad. Na finalni turnir, ki bo 13. in 14. 3. 2015 je poleg ljubljanskega ACH Volley, kateri ima največ osvojenih naslovov, saj jih je v zadnjih osmih sezonah osvojil kar šest, uvrščen organizator avstrijski klub Posojilnica Aich/Dob in Hypo Tirol Innsbruck, vsi trije to sezoni igrajo skupinsko fazo CEV Champions League oziroma ligo prvakov.

FOTO: Arhiv Pomurec.com

Kot že rečeno bo Panvita Pomgrad od petka 13. 2. 2015 do nedelje 15. 2. 2015 sodelovala na kvalifikacijskem turnirju, kjer bo na koncu znan tudi četrti udeleženec finalnega turnirja MEVZA cup. Turnir bo potekal v dvorani Nacionalnega gimnastičnega centra Aton v Nedelišču, poleg naših odbojkarjev bodo tam sodelovali še prvak Hrvaške OK Mladost Marina Kaštela iz Kaštela, četrto uvrščena ekipa hrvaškega prvenstva OK Međimurje Centrometal iz Črečana in tretje uvrščena ekipa slovaške lige VT Spartak Myjava iz Myjave. Čeprav so nasprotniki močni, gredo v Nedelišče z tihim ciljem, to pa je napredovanje na finalni turnir.

Trener in športni direktor Dejan Fujs je mnenja, da bo motiv velik in pristop ne bo vprašljiv. Želja po napredovanju pa je pri igralcih zelo velika. Te tekme, z močnimi nasprotniki so tudi lepa priložnost za dvig forme in kakovosti naše ekipe. To bo lepa priložnost tudi za mlajše igralce, ki izkušenj s takšnih tekmovanj še nimajo in motiv več za dokazovanje. Turnir bodo vzeli maksimalno resno in bodo dali vse od sebe, da zastavljeni cilj na katerega po tihem računajo tudi dosežejo.

Po pridobljenih informacijah in analizah nasprotnikov so vse ekipe kakovostne in se bo za napredovanje potrebno maksimalno potruditi, veliko pa bo odvisno že od prvega srečanja, katerega bodo odigrali proti hrvaškemu prvaku Mladosti iz Kaštela.

Program turnirja:

Petek 13.2.2015

17:00  OK Panvita Pomgrad - OK Mladost Marina Kaštela

19:00  OK Međimurje Centrometal - VT Spartak Myjava

Sobota 14.2.2015

16:00  OK Mladost Marina Kaštela - VT Spartak Myjava

18:00  OK Međimurje Centrometal - OK Panvita Pomgrad

 

Nedelja 15.2.2015

14:00  VT Spartak Myjava - OK Panvita Pomgrad

16:00  OK Međimurje Centrometal - OK Mladost Marina Kaštela

 

 

Tekst: Darko Hidič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.