https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni kulturni teden na SPTŠ Murska Sobota

11.02.2015 ob 7:40  

Potem ko so včeraj slavnostno odprli MIC Pomurje so na Srednji poklicni in tehniški šoli (SPTŠ) Murska Sobota pripravili še slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku ter več priložnostnih razstav, s čimer obeležujejo 300-obletnico prve prekmurske knjige. 


Letošnji že enaindvajseti kulturni teden na SPTŠ Murska Sobota so naslovili s Čas pomni, pomni čas in bo potekal čez cel teden. Z njim obeležujejo 300-obletnico prve prekmurske knjige - Mali katechismus avtorja Franca Temlina iz leta 1715. V šolski avli in v prostorih MIC Pomurje so pripravili dvanajst priložnostnih razstav, ki prikazujejo izbrane dogodke in dosežke v 300-letnem razvoju strok in predmetnih področij, v katerih se izobražujejo dijaki šole. Po otvoritvi MIC-a Pomurje so pripravili pesniško-glasbeni recital z naslovom Poslünte, gda esi prosim vas, gospoda s pesmimi iz različnih zgodovinskih obdobij.

Obiskovalci so slišali pesmi kot npr. Moja Sobota, Tam gde, Slovenska pesem, Nemren te pozabiti, Prekmurje, V našon kraji je lipou, Slovenska krajina mili moj dom, Namesto koga roža cveti,  Gdeta Möra teče in druge. Nastopili so Dorina Huić, Klavdija Vrečič, Dominik in Mišo Kontrec, Maja Karničnik, Sara Horvat in Alen Buzeti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2015 ob 8:54 gost šola gost

      Tan tou tuj znajo, čudno?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.