https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

V Nafti tečejo številne aktivnosti za boljši jutri

Lendava, 27.12.2010  

Situacija v Nafti je zelo resna, zato se novo vodstvo tudi zelo resno ukvarja z rešitvami. Podpis novih sponzorskih pogodb še ta teden, kmalu tudi začetek prisilne poravnave, medtem pa nezadovoljni igralci želijo oditi iz kluba.

Ta trenutek v edinem prekmurskem prvoligašu potekajo številne aktivnosti, s katerimi želi klub zagotoviti trdne in stabilne temelje za naprej. "Trenutno je naša največja aktivnost omogočiti samostojno delovanje šole nogometa, neodvisno od nogometnega kluba. V ta namen se bo ta teden registriralo novo društvo, ki bo imelo zagotovljeno ločeno financiranje, s tem bo zagotovljeno, da ne bo odvisna od nihanj v članski ekipi in da slednja ne bo obremenjena s stroški šole nogometa. Bo pa sicer vse delovalo koordinirano in povezano," pravi predsednik Nafte Igor Magdič.

Prisilna poravnava skoraj že pripravljena

Druga stvar, v katero trenutno v Lendavi vlagajo velike napore, je oblikovanje in vlaganje vloge za prisilno poravnavo. "Po zagotovilih strokovnjakov in tistih, ki so to prisilno poravnavo pripravljali, je prisilna poravnava realno lahko zaključena pravočasno, da se še lahko pridobi licenca za prvo ligo za prihodnjo sezono, to pomeni do 31. marca," pravi Magdič.

Sredstva za prisilno poravnavo se bodo zagotavljala iz reorganiziranih sponzorskih pogodb, ki so že pripravljene in dane v vpogled, podpisane pa bodo predvidoma v teh dneh. S tem bo zadeva tudi uradno pokrita za naprej, za nazaj pa ostaja prisilna poravnava. V klubu se zavedajo, da bo strošek slednje v začetku nekoliko višji, ker se bo poravnavalo tekoče stroške in stroške iz naslova prisilne poravnave.

Negotovost igralcev

Tretji sklop aktivnosti, ki se trenutno dogajajo v Nafti, so razgovori z igralci, ki razumljivo niso veseli s stanjem v klubu. "Skušamo jim dopovedati, da se splača še malo potrpeti, saj bo prihodnost malo svetlejša kot je sedanjost," pravi Magdič ter ob tem dodaja, da je več igralcev dalo pobude, da v primeru, če ne bo prišlo do čimprejšnjih sprememb v klubu, želijo oditi. V Lendavi bi bili veseli, če večina igralcev ostane, vendar če jih ne bodo mogli zadržati, to pomeni, da jim v razumnih rokih ne bodo mogli poravnati obveznosti do njih. To pomeni, da jim bodo prisiljeni dati proste roke. Ob tem v Lendavi upajo na čimprejšnjo razjasnitev situacije, da bodo lahko za morebitne odhode igralcev poskrbeli z novimi okrepitvami.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Odranski
      27.12.2010 ob 10:16 Odranski

      Dečki zriktajte sitaucijo, ka nede kak v Muri. Če bi se dobro delalo bi komot lejko špilali v Evropi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. prekmurjerepublika
      27.12.2010 ob 13:38 prekmurjerepublika

      odranski v nafti je že tak kak pri muri!! razlika je samo tga ka ma nafta 20x vekše dolg:) glede toga ka si pravo ka bi lejko špilale v evropi, pa mislen ka bole težko!! niti gledalcev nema . no sicer pa tudi domžale pa koper nemajo gledalcov pa so seeno špilale v evrope, žalostno!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      28.12.2010 ob 11:27 lepi

      Mura mo se dro drugo leto kda de derbe :)))) @odranske, pa ne sekejraj se, bar te se nede trbelo daleč na tekme z vašeme vozite :P

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.