https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ljutomerčan Tone Ficko prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo

13.02.2015 ob 7:05  

V sredo, 11.2.2015, je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala 50. podelitev Bloudkovih nagrad. Bloudkova nagrada je najvišje državno priznanje Republike Slovenije, ki jo od leta 1965 podeljuje Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj za dosežke na področju športa.


Plaketo za življenjsko delo je prejel prof. Tone Ficko

Prof. Tone Ficko se je po končani Srednji šoli za telesno vzgojo v Murski Soboti, vpisal na Fakulteto za šport, kjer je leta 1971 tudi diplomiral (specializacija odbojka) in postal profesor športne vzgoje. Po končani fakulteti se je zaposlil kot učitelj športne vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru, kjer s svojimi dijaki in dijakinjami dosegal vidne športne uspehe.

V prostem času je prof. Tone Ficko aktivno deloval kot vaditelj in član TDV Partizan Ljutomer, načelnik društva, član organov Športne zveze Ljutomer,  vodja občinske lige Ljutomer v malem nogometu in namiznoteniške lige. Bil pa je tudi član moškega Odbojkarskega kluba Ljutomer, kjer je sprva igral, pozneje pa 20 let opravljal naloge trenerja in klub pripeljal v 1. Državno odbojkarsko ligo. Naslednjih 10 let po zaključku trenerske kariere je bil aktiven sodnik. Pri 55 letih je zaradi starostne omejitve za sodnike, postal kontrolor v Odbojkarski zvezi Slovenije in Zvezi odbojkarskih sodnikov Slovenije, poroča portal odbojka.si.

Foto: www.odbojka.si

V društvu odbojkarskih sodnikov Pomurje so mu bila zaupana najodgovornejša dela in naloge. Posebej pa je potrebno izpostaviti tudi njegovo delo na področju izobraževanja in vzgoje mladih sodnikov. Tone Ficko je skozi celotno športno delovanje prejel številna priznanja.  

Ostali dobitniki Bloudkovih nagrad in plaket za leto 2014

Bloudkove nagrade so prejeli: smučarski skakalec Peter Prevc, deskar Žan Košir (oba za vrhunska športna dosežka) in Miklavž Sever (za življenjsko delo).

Bloudkove plakete so prejeli:  Albin Felc in Tone Ficko (za življenjsko delo);  telovadec Sašo Bertoncelj, plesalca Nadja Bičkova in Miha Vodičar, plezalec Jernej Kruder, judoistka Tina Trstenjak, šahistka Laura Unuk, ženska mladinska odbojkarska reprezentanca (vsi za pomemben tekmovalni dosežek); Samo Petrač (za pomemben prispevek k razvoju in popularizaciji določene športne panoge oz. športa v Sloveniji), poroča rtvslo.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2015 ob 8:23 gost

      Bravo Tone! Čestitam.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.