https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mlinopek in Pekarna Omar za svoje izdelke prejeli zlata priznanja

13.02.2015 ob 10:00  

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je včeraj podelila zlata priznanja za odlično kakovost pekovskih izdelkov za leto 2015. Med prejemniki zlatih priznanj sta tudi pekarna Mlinopek in Pekarna Omar.


Na letošnje ocenjevanje se je prijavilo rekordno število izdelkov, in sicer 98. Zlata priznanja za odlično kakovost je prejelo 91 izdelkov iz 18 različnih podjetij. Med dobitniki zlatih priznanj še vedno prevladuje kruh (kar 54 vrst), so pa bile za svojo kakovost nagrajene tudi različne vrste pekovskega peciva, keksov in testenin, pojasnjujejo na spletni strani GZS.

Dve pomurski pekarni s petimi zlatimi priznanji

Ocenjevalci so z zlatim priznanjem za odlično kakovost nagradili tudi dve pomurski pekarni. Mlinopak iz Murske Sobote je prejel zlata priznanja za kruh iz kmečke peči, domači delani kruh in sezamovo pletenico. Pekarna Omar iz Rankovec je zlati znak prejela za svojo pirino blazinico s pirinimi kalčki in pirine mašinske kekse.

Ocenjevalna komisija je ocenjevala videz, izgled in lastnostni skorje ter sredice izdelkov, najpomembnejša pa sta bila vonj in okus. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2015 ob 11:43 ms gost

      Pa te Omar je bil zadnjič na seznami ne higienski prekrški .Zdaj pa priznanje .Rejsan je čüden te svejt

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.02.2015 ob 13:19 prekmure gost

      Prekmurska fausija je tak gost-ms...drugace pa cestitke pekarni Omar in Mlinopeku..lepo je ,da je vsaj nekdo iz prekmurja na seznamu saj se gu v prekmurje najboljse je in pije..pa lep vikend vsem zelim

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.02.2015 ob 13:43 tinč gost

      Tudi iz moje stranij ČESTITKE !Omaruva vertinja so iz markovskega ( ČERENŠOVCI ) , tam se peče dober kruh ! Pa tudi pokojna tašča so bilij dobra vertinja , jaz sem pri njih delal , pa sem se naužil njihovih dobrot !!!! BOUG VAM PLATI ZA VSE !

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.02.2015 ob 16:20 dödöl gost

        tinč ........... za koj pa njemi te inšpekcija nekaj tan odila pa opomijne pijsala za volo higiene ?rejsan ste edni za čason

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.02.2015 ob 20:19 gost

      gost - dödöl: mislim, da so bili na tapeti, ker jim je v skladišču (moke) zaradi vlage v steni belež odpadasl - torej čisto nič v zvezi z njihovimi pekovskimi izdelki in čistočo!

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.02.2015 ob 16:51 Stewen gost

      OMAROVI - Povsem podpiram spodbudne navedbe Tinča, kajti Omarovi niso kar tako. Starejši se še morda spomnite, da so bili nekoč razglašeni v Vestnikovi akciji za naj...kmetijo. Tedaj so tudi začenjali s pekovsko dejavnostjo in pekli v peči na drva. Žal sta tedanja gospodarja že umrla in pobudo sta povzela sin in snaha, sicer po rodu iz Črenšovec. Sneha, s katero se je tašča odlično razumela. Bili sta za zgled. Pekovske izdelke pa kar sami pokusite!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2015 ob 16:33 martjanci gost

        Ne nücaš vse dol davati celo što se skejn razmo to nej nikoga briga .Samo če so najšli pomanjklivosti te ne vem kak so lejko izdelki # tak fejst # dobri ?San idnouk küjpo en mali kolaček krja bil je res mehki in vse drüjgi den pa san ga več nej mogel rezati .Pa ni ostano čez noč vöni ampak je bil primerno shranjen .

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.02.2015 ob 21:08 gost

      probala kruh in pekovske izdelke od vseh pomurskih pekarn pa še vedno mi babica najbokše kruh spečej...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.02.2015 ob 21:15 gost

      od pekarn pa man zelo rada mlinopekov kruj... pa vupan ka se v bodoče kaj več našeh pakarn znajde na sezname.. smo dosti baokše kak tan prek mure..

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.02.2015 ob 13:24 Stewen gost

      BABICA - Gost(ja) je pravilno ugotovila, da "babica najbokše kruh spečej". Kaj pa mama in ti "sama", se ne bi podvizali: presejali moko, dodali domači vas, vodo...zavihali rokave, si dobro oprali roke, sneli vse prstane ....- in (dokler je babica zdrava) zamesili krušno testo? Seveda se bo najboljše spekel v pravi krušni (obokani) peči), tudi pečen v "biku" (enostavna zidana peč) bo v redu. Za pojest bo tudi, četudi pečen v pečici električnega štedilnika. Bo pač domače. Domače pa je - domače. Slutim, da moje pobožne prošnje ne bodo uslišane. Je tudi pri nas tako, da se kupujemo v trgovini. Postali smo leni. Vprašanje: zakaj "vaša" ("naša" ni cvrla krofov?

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2015 ob 16:35 zoltan gost

        Stewen ....... deset lejt pa duže več nišče ne seja mele .Tij si znan tou senjal kak je inda bilo .

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.02.2015 ob 17:29 Stewen gost

      JEZIKOVNO RAZSODIŠČE - Ob branju zgornje vrstice sem pomislil, da sem vsekal mimo, če sem zapisal, da je treba moko sejati. Potem pa sem pogledal v drugo vrstico "članka" Babica in mi je odleglo. Zapisal se, daje treba moko PREsejati.Vemo, da skozi sito, da odstranimo morebitne primesi in da dobi več zraka za kvasovke in potemn testo hitreje vzhaja. Tega sevada nisem sanjal - Zoltan pa ima tudi prav, kajti moka se ne seje, ampak sejemo semensko žito, pšenico...., dobro pa bi bilo,ko bi sejali tudi ajdo, kajta ta, ki jo kupujemo v trgovini, je iz Rusije in je zanič. -- Pa korofi? Jih še kdo cvre doma?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.