https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi na drugi dražbi ni bilo kupca za Aha Muro

Murska Sobota, 17.02.2015 ob 12:00  

Včeraj je potekala druga dražba  delujočega podjetja Aha Mure v stečaju in blagovne znamke Mura, vendar kupca znova ni bilo.


Kljub temu, da je bila izklicna cena 4,6 milijona evrov s prve dražbe znižana na 3,029 milijona evrov, varščine ni plačal nihče. Stečajni upravitelj Stevo Radovanović še ne ve ali bo sledila nova dražba ali kakšna druga oblika prodaje. Čas za prodajo ima le še do 17. julija, saj se bo v nasprotnem primeru proizvodnja ustavila, premoženje pa prodalo po klasičnem postopku.

Stečajni upravitelj še ne ve, kdaj in kako bo poskusil prodati delujoči del podjetja. Povedal pa je, da se bo pred tem posvetoval s sodiščem in upniškim odborom. Radovanović zagotavlja, da potekajo intenzivni pogovori s potencialnimi kupci in da se za nakup resno  zanimajo tisti, ki imajo kapital, poroča portal Finance.si.

Radovanović meni, da bi lahko v primeru, če do julija ne bi uspeli prodati družbe, ohranili delovna mesta tako, da bi ustanovili podjetje, na katero bi prenesli dejavnost, mu dali v najem, stroje, opremo in nepremičnine.

Aha Mura trenutno posluje pozitivno in zaposluje 435 ljudi, naročil pa ima dovolj do julija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2015 ob 17:14 Kitajska gost

      Ja ge san čul ka bo vzel v najem Janša pa baučar 100 procentov ide to dale zagvišno no tak san čul.Da baje prijdejo v četrtek gledat fabriko.Z Kitajske pa pride đong fonk jonk ovačik je šenkretar no puca vec.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2015 ob 18:03 Prekmurec Milan gost

      Lahovnik je Lukančičevi ob prevzemu Mure iz proračuna dal 5 mio eurov pomoči oz. donacije. Ni je hotel dati takratni Muri, denar je raje dal Lukančičevi, ker tudi po razlagah Cerarjeve vlade zasebniki bistveno bolj gospodarno in uspešno vodijo podjetja, če so v njihovi lasti. Danes stečajni upravitelj Muro prodaja za 3 mio eur, delavke pa ponovno letijo na cesto.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2015 ob 20:16 nemilo gost

        vej pa tudi "barbika" s svojo simonco je odo #štejpat# , taka je tu bijla velka -botrina- , pa ešče kakšno privatno banko pomagamo pa - -marmorin-- ne vidi ka bi bilo ka naopak

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.02.2015 ob 18:48 -muralist gost

      Dajte že no mir - dva bagra, pa vse zravnati vštric s cestof - nej ka lidij še naprej za somare mate! Aja, stečajni morajo dudati - pa to čim duže.!!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2015 ob 19:48 Stewen gost

      LEPO BI BILO, A NE BO! Žal mi je teh ljudi, ki še delajo v Muri, a vse bolj se bliža čas, ko bo tudi večina teh (kot tisoče drugih) ostala brez redne zaposlitve v Muri. Tudi za tiste, ki si ne bodo uspeli sami pomagati (samozaposlitev, zaposlitev v tujini...),bo zavod za zaposlovanje poskrberl, saj tudi oni, ki so že morali oditi, niso dobesedno "na cesti"; je pa seveda hudo, ko si odvisen od socialne in humanitarne pomoči. ------ In če na problem Mure pogledamo širše, se moramo sprijazniti, da je davkoplačevalsko ugodneje, da jo "pokopljemo",kot pa da bi dajali tem "mene-žerjem" milijone za "oživitev" proizvodnje. Množičnemu zaposlovanju je v EU konec. Tudi v avstrijski zvezni deželi Predalberško, kjer so bile tekstilne in usnjarske tovarne (in zaposlovale množico Pomurcev), je temu že lep čas konec. Sreča je, da se je to zgodilo, ko je bila vačina delavcev tik pred upokojitvijo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2015 ob 11:26 muralist gost

      Poteosili so penaze ogromno spokradnoli drzavne pomoci od meha vsi povrsti dale za to je kriva drzava delavci pa ka so delali 30 let pa so ostali bres odpravnin rajsi so dali dnar tajkunom ka so iscrpavali isto kak tej stecajni kak lejko gleda v oci delavcem

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.02.2015 ob 16:05 muralist gost

      Nikaj se naj ne bojijo to de Janša vzel in Baučar v najem gvišno to sen čul gvišno prijdeta verto na razgled.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.02.2015 ob 23:10 Kuharič gost

      Mura je bila nekoč,dandanes to ni več Mura...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.