https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Inštalacija pastorja Franca Vourija v Nuskovi

18.02.2015 ob 7:35  

V nedeljo je bil v Binkoštni Cerkvi v Nuskovi na svečanem dopoldanskem bogoslužju Franc Vouri, dosedanji pastor pomočnik, inštaliran (umeščen) v službo rednega pastorja.


Celotno svečanost je povezoval domači duhovnik Samuel Kuzmič. Boga so častili s slavilnimi pesmimi cerkvene slavilne skupine z vodjem Damirjem Sijanta in molitvijo. Otroški zborček je pod vodstvom Danijele Hajdinjak zapel dve pesmi: Za vse kar imam in Božji prijatelj sem (solo Jakob Vouri). Domači pevski zbor Maranata je nato s svojo zborovodkinjo Nado Kisilak Vouri zapel pesem dialoga med Bogom in posameznikom: »Tu sem, Bog moj, pošlji mene!« (solist Gregor Vouri). Orkester, ki ga vodi Viktor Benko (starejši), pa je zaigral pesem Našel Jezusa sem na križu ter Gda me Gospod vodi.

V osrednjem delu je med prvimi spregovoril z nagovorom senior pastor Karel Ouček iz Murske Sobote. Pridigo je imel superintendent Binkoštne Evangelijske Cerkve v Sloveniji dr. Daniel Brkič, pastor v Novem mestu. Potem pa je zapel moški kvartet – Damir Sijanta ter bratje Jonatan, Gabrijel in Gregor Vouri, in sicer pesem »Pošiljam te!«

Inštalacijo je predstavil predstojnik okrožja mag. Franc Kuzmič, molitev prošnje blagoslova in vodstva Svetega Duha za novega pastorja in njegovo soprogo pa je opravil Karel Ouček skupaj z ostalimi pridigarji. Po inštalaciji novega pastorja se je Daniel dr Grabar zahvalil dosedanjemu pastorju Alojzu Vouriju za več desetletno pastorsko službo. Novemu pastorju so za njegovo poslanstvo zaželeli blagoslov in vse najboljše tudi duhovnica Evangeličanske cerkvene občine Gornji Slaveči Simona Prosič Filip, duhovnik Rimskokatoliške Cerkve Gregor Šemrl ter župan občine Rogašovci Edvard Mihalič in občine Cankova Drago Vogrinčič.

Bogoslužje so zaključili s skupno pesmijo v prekmurščini »Velke žetve Gospod tebe zove!« Pastor Franc se je zahvalil svoji ožji in širši družini, vodstvu Binkoštno Evangelijske Cerkve  in sodelavcem v domači Cerkvi za podporo in zaželel dobro sodelovanje. Ob izhodu je Janez Ropoša (starejši) v pastorjevem imenu vsakemu obiskovalcu podaril spominek – Biblijski kazalnik. Cerkveno dvorišče je bilo to nedeljo, s soncem obsijano, polno veselih ljudi, ki so se družili ob lepo in bogato obloženih mizah, kar je trud in delo članov cerkve v Nuskovi, v organizaciji »gospodinje« Olge Kuzmič.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.