https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Že tretji zimski Bumerang Sreče

20.02.2015 ob 11:00  

Otroci in člani društva Bumerang Sreče so nestrpno pričakovali zimske počitnice, saj so v društvu prav v tem času organizirali že tretji zimski počitniški tabor Bumerang Sreče. Tabor je trajal tri dni, od 16. do 18. februarja 2015 v Kuturnem domu občine Gornji Petrovci v Stanjevcih.


Tako je tudi letos kulturni dom te tri dni povsem oživel, iz njega pa je odmeval otroški smeh. V ponedeljek so se najprej spoznavali, saj je veliko otrok (od skupno 28) bilo sedaj prvič na bumerangovem taboru. Sledili so dolg pohod okrog vasi Stanjevci in ustvarjalne delavnice, katere so potekale v sodelovanju z Zavodom Zabavnik, na katerih so otroci šivali ptičke, izdelovali razne like iz tulcev za toaletni papir, snežne krogle in pripomočke za smešno fotografiranje. Po kosilu je otroke obiskala Miša iz Plesne šole Zeko in skupaj so plesali, rajali ter se zabavali.

Torek je bil še posebej norčav, saj so se otroci in animatorji našemili v maske in ustvarili pravo pustno rajanje. Ker je bilo pri njih tako veselo in zabavno, pa še dišalo je po ocvrtih miškah, sta na obisk prišli čarovnici Cica in Mica, ki ustvarjata pod imenom Pisani mehurčki, in odigrali čudovito gledališko predstavo. Dan so zaključili s pravo pustno povorko po vasi in obiskom Jerneje z radia Murski Val, ki je otroke posnela za oddajo Biba Buba Baja.

Vsi pa so čakali predvsem na sredo, ko so se odpravili na izlet v Mursko Soboto. Že na avtobusu je bilo nadvse veselo, saj so otroci peli tako naglas, da se jih je slišalo daleč naokrog. V Murski Soboti so se najprej sprehodili skozi park, se ogreli na otroškem igrišču, nato pa pohiteli na drsališče, saj so nekateri prvič v življenju stopili z drsalkami na led. Drsanje je bilo vrhunec dneva in prav vsi so se na koncu naučili drsati. Z lepimi spomini in prijateljskimi objemi so se poslovili in si obljubili, da se kmalu spet vidijo.

Da je tabor tudi letos bil tako bumerangastičen so poskrbeli člani društva Bumerang Sreče (Jasmina L., Barbara, Polona, Darjan, Samo, Andreja, Nina, Jasmina Č., Tadej, Katja in Sandra), ki so vsak po svoje in s srcem risali nasmehe na otroške obraze. Neprecenljivo pa so spet pomagali lokalni gostinci s kuhanjem kosila ter vsi ostali velikodušni posamezniki in podjetja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2015 ob 12:46 glavca gost

      super

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.