https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Petošolci iz Velike Polane z Modrim Janom odkrivali življenje ob reki Muri

Velika Polana, 24.02.2015 ob 11:00  

V okviru Ekoprojekta Pomurje Modri Jan so polanski petošolci raziskovali življenje v in ob reki Muri. Nastale so številne fotografije, risbe, raziskovalne naloge in drugo, s čimer so nadobudni učenci spoznavali ekosisteme, živali, rastlinje in življenje ljudi ob največji pomurski reki.


Po številnih šolah in vrtcih v Pomurju v teh dneh zaključujejo akivnosti, ki so jih izvajali v okviru Ekoprojekta v Pomurju Modri Jan, ki poteka pod okriljem Dravskih Elektrarn Maribor. V okviru projekta so petošolci OŠ Miška Kranjca Velika Polana pod mentorstvom razredničarke Suzane Šajnović izdelali zanimive izdelke, v katerih so zajeli različne vidike življenja ob reki Muri.

Kot so nam zaupali novega znanja polni učenci, so se spoznavanja bližnje reke in z njo povezanih tem lotili z veseljem: pri tem pa so raziskovali, fotografirali, brskali po internetu, se pogovarjali s sorodniki o življenju ob Muri nekoč, slikali, delili znanje s sošolci, ob koncu pa na šolskem hodniku pripravili razstavo, na kateri so prikazali veliko tega, kar so tekom projekta usvojili.

Na razstavi je moč videti številne fotografije, ki so nastale med njihovim obiskom reke Mure, kjer so spoznavali njene mrtvice, rokave, plavajoči mlin, brod in rastline ter živali ob reki. Del razstave so tudi referati o živalih in rastlinah ob reki, največ pozornosti pa pritegne velik mozaik risb, ki so jih skupno ustvarili petošolci, in ki prikazuje reko Muro ter njeno okolico.

Ob našem obisku je 28 razigranih petošolcev z nami z veseljem delilo znanje, ki so ga tekom projekta usvojili. Zanimivo je bilo prisluhniti informacijam, ki so jih zbrali o naseljih ob Muri in življenju ob reki, kjer sicer tudi sami prebivajo. Kot nam je povedala njihova razredničarka, so v projekt vložili okoli 30 ur dela, pri delu pa so bili učenci zelo motivirani. Ob tem je izrazila zadovoljstvo, da so lahko v sklopu aktivnosti povezali številne učne tematike v okviru večih šolskih predmetov (družba, naravoslovje, likovni pouk, slovenščina) in različne delovne metode (med drugim tudi fotografiranje, raziskovanje, poročanje, priprava razstave in drugo).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.