https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Upravna enota Lendava najslabše ocenjena med vsemi upravnimi enotami v Sloveniji

04.03.2015 ob 7:00  

Po podatkih, ki jih je objavilo Ministrstvo za javno upravo, so bile stranke z delom upravnih enot v Sloveniji v letu 2014 najmanj zadovoljne v Upravni enoti Lendava, najbolj pa v Upravni enoti Šentjur pri Celju.


Zadovoljstvo in mnenje strank se je ugotavljalo s pomočjo anketnih vprašalnikov, saj Uredba o upravnem poslovanju določa, da morajo organi državne uprave, ki poslujejo s strankami, izvajati postopke ugotavljanja kakovosti storitev glede poslovanja s strankami najmanj enkrat v obdobju dveh let. Stranke so delovanje upravnih enot ocenjevale z ocenami od 1 do 5, kjer ena pomeni slabo, pet pa odlično.

Analiza ankete kaže, da je povprečna ocena zadovoljstva s storitvami pri uporabnikih najvišja na Upravni enoti v Šentjurju pri Celju (4,94), najnižja pa na Upravni enoti v Lendavi (4,40), kjer je povprečna ocena zadovoljstva v letu 2014 nižja za 0,37 od tiste iz leta 2012. Anketiranci Upravne enote Lendava so vse postavke ankete (Urejenost opreme, Informacije, Hitrost reševanja, Na enem mestu, Znanje, Zaupanje, V skladu z obljubami, Pravočasnost, Zavzemanje, Pripravljenost na pomoč,  Urejenost, Korektnost, Pozornost, Strokovnost in Prijaznost) ocenili z »nižje od pričakovanega«.

Prvo mesto med pomurskimi upravnimi enotami si delita Upravna enota Ljutomer  in Upravna enota Gornja Radgona z oceno 4,89, kjer so stranke pravzaprav zadovoljne z vsem, saj so vse postavke ankete ocenile z oceno »višje od pričakovanega«.

Upravna enota Murska Sobota je dosegla oceno 4,66, kar je za 0,11 višje kot je bila ocenjena leta 2012, vseeno pa še je zmeraj pod slovenskim povprečjem. Stranke so zelo zadovoljne skoraj z vsem, razen z urejenostjo opreme, ki so jo ocenile kot »nižje od pričakovanega«.

Slovensko povprečje vseh upravnih enot je ocenjeno z 4,72, kar je za 0,03 več kot je bilo leta 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2015 ob 8:57 Stewen gost

      PROČELJE - Včeraj sem videl, da so "hišo strahov" na Trgu Ljudske pravice, v kateri je bil svojčas sedež občine, že od samega obstoja pa deluje v njej Upravna enota, začeli (od zunaj) obnavljati. Tudi to, če je poslopje zanemarjeno, lahko vpliva na (ne)zadovolojstvo strank. Sam imam z UE Lendava dobre izkušnje. Primer: zdomcem,ki imajo tujo penzijo,, vsakoletno "potrdilo o življenju", ki ga morajo polati v Avstrijio, ne le da brezplačno potrdijo, ampak dajo tudi sivo kuverto s sprinatnim naslovom, kar je nedvomno ugodno za pošiljatelja, saj mu ni treba truditi s pisanjem "kompliciranega" naslova: Pensionversicherung ... Tudi maloobmejno so mi takoj podaljšali. Uvedena je tudi dvojezičnost, kar je ugodno za Madžare, saj se lahko sporazumevajo v materinem jeziku. Sicer pa se mi dozdeva, da bi ravno oni utegnili dati kaj minusov, saj se je njihova krovna organizacija svojčas "bunila", ker naj bi vodja UE ne govoril tekoče madžarščine.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2015 ob 9:21 gost

      Lujzek25 Meni nikoli niso napisali naslova ali kuverto ko sem vprašal za tisto spodaj oni ne vejo in moram sam izpolniti d sem živ pa tako ali tako ona da samo žig. Vi imate protekcijo....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2015 ob 11:49 biro gost

      BOG POMAGAJ ! Jako slabo , eni te pol ne razumejo , pa drugi pa pol nej te te pa samo gledajo in pošiljajo od vrat do vrat ! To pa zaradi dvojezičnosti ! V glavnem njim je zelo dobro !!!!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2015 ob 11:52 gost

      Se sploh ne čudim.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2015 ob 12:04 gost občan. gost

      Tudi jaz se ne čudim, da je tako.Toliko neprijaznih ljudi na kupu, kot je tam, težko srečas še kje, razen v Lendavi. Ko prideš in se pozdraviš dober dan, te gledajo kot zabodeni biki. In, če se jaz tako pozdravim, želim tudi enak odzdrav, v enakem jeziku, kot ga uporabljam sam. Če nisi od tam, boljše, da ne greš na njihove urade, pa to ne velja samo za UE, ampak za vse. Ta vsiljena dvojezičnost nas je daleč pripeljala. O marsičem se g. župan morate pomeniti sz zaposlenimi.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.03.2015 ob 17:17 gost

        @občan, popolnoma se strinjam z tvojim komentarjem, tudi sam imam zelo slabe izkušnje, posebej pa v pisarni, kjer se plačuje cestnina, tam dela en fosil iz prjšnjega sistema, ki ti sploh ne odzdravi, gleda te zvišeno in arogantno, potem pa stvar zakomplicira do amena, tako, da se ti želodec obrača, najraje bi ga poslal v 3 p.m. a kaj ko potrebuješ dokument in si tega ne moreš privoščiti. To je totalni primer birokrata, ki misli, da je tam zato, da te .ebe. Do kdaj bodo taki še delali na tako odgovornih mestih se lahko vprašamo. Anketa ni dovolj, da se nekoga zamenja na del.mestu, ker so taki osebki zaščiteni kot kočevski medvedi.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.03.2015 ob 12:37 gost

      @stewen To "potrdilo o življenju" najbrž ni za vsakogar enako. Sam sem moral na pošti lastnoročno napisati naslov in odposlati.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2015 ob 14:09 Stewen gost

      POTRDILO - Kuverto z naslovom sem dobil,ker sem zanjo prosil in prošnjo podkrepil (in se malo zlagal),ker da težko pišem. Potem je zabrnel prineter ... Starejša ženska, ki sem jo hip zatem videl na pošti, pa je sama pisala "težek" naslov: Pensionversicherungs anstalt, Landesstelle Wien, Postfach 500, 1021 Wien/Osterreich .... in porabila par kuvert,ker se je (z)motila. Upam, da bodo prihodnje leto, ko bomo spet "potrjevali" (če ne bomo dotlej umrli) na voljo kuverte z naslovi ZA VSE, BREZ POSEBNEGA ZAPROSILA. Torej: nobene pritekcije nisem imel, le "znašel" sem se. Če ne rineš,ne prideš nikamur!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2015 ob 15:08 gost

      Sem vprašal, če se dobi že natisnjeno z naslovom, pa je bil odgovor, da na pošti naj kupim vse potrebno. Navadno ni v redu, če prideš tja v ponedeljek, kaj šele v petek. V Lendavi se je marsikaj spremenilo, vendar je vse isto. Torej, kaj se je spremenilo? Nič.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.03.2015 ob 9:13 s.p. gost

      To je pa JAVNI sektor. Drugače bi se obnašali in delali ljudje če bi si plačo morali dejansko zaslužiti. Tam pa so ker pač so, plača pride če delaš ali ne, če si človek ali ne. Žal... Ampak, dragi ljudje, to je Slovenija - "banana republika"

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.03.2015 ob 9:53 Stewen gost

      HIŠA STRAHOV - Zgradbo, v kateri je upravna enota, dolgo časa pa je bil v njejj sedež občine, so zgradili v času predsednikovanja pokojnega Jožeta Kolariča, ustanovitelja Bobrov na Bistrici in Doma na Goričkem (obab sta propadla, upravitelji opa obogateli), nazadnje pa je bil direktor Planike. V Kolaričevem obdobju je bilo vse kar je (bilo) pomembno, v tej stavbi, tudi DPO: partija, socialistična,sindikat, mladina,inšpekcije ... Tedaj je bilo vse še bolj ali manj novo. Nekateri so propadli, drugi so se izselili, npr. občina v Rathaus, in stavba je postala, kot sem mslišal, da ji pravijo "stanovakci", hiša strahov. Torej nekaj, česar se "otepamo". Vsi ti "objektivni" razlogi pa seveda niso tako "tehtni", da bi UE morala biti najslabša v SLO. Dajmo narediti akcijski plan, Morda se poosvetovati s kom, kjer jim je uspelo birokracijo približati delovnemu ljudstvu. Hočemo Jožeta Kolariča II.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.03.2015 ob 12:43 hotiza gost

      To je tak zato ker nišče ne prisili tam zaposlene ka bi govorili Slovensko ali vsaj Prekmursko ka so sami Madžari in ka nočejo ka pa ne vejo Slovenski in to ni pošteno da ena tuja manjšina ma vse vajeti v rokaj . Delal sem v Južnem Tirolu v Italiji in je tam Avstrijska manjšina in vsi zaposleni vse povspo so morali obvezno znati govoriti Italjansko in Nemško .Pri nas pa kak komu paše zato ni čudo če je najslabše ocenjeno . Hat neki perse vogrin bazmi kečke

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.03.2015 ob 12:48 grrrrrrrrr gost

      Turba gori vogrin beži

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.03.2015 ob 16:08 gost penez gost

      Če prideš v Lendavo si tak ali tak v mađariji,ali na hrvaškon. Prej boš slišo gučati ta dva jezika kak slovenski, ali vsaj prekmurski. Pašejo jin edino evri v katerih služijo. Forinti pa kune jin ne dišijo. Še pred dvajsetimi leti je nej bilo tak. Zdaj so pa gratali zagrizeni mađaroni. Pa klljub temu bi se mogli zavedati, da živijo v SLO . in to spoštovati. Če pa nemrejo pa.....

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.03.2015 ob 16:25 cesta gost

      Pa - širok Dunav ravan Srem.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.03.2015 ob 16:11 gost

      Eni res govorite same neumnosti,pa to taki ki niste nikoli bili ali živeli v tistem koncu.Use to je kriva država ki dopusti take raznoličnosti in zanemarja Prekmurje ki je že po življenskemu stendardu zelo bližje Madžarskemu.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.03.2015 ob 16:40 Tolar gost

      Edini pametni ker niso prevzeli eura imajo bar svojo valuto.ki še nekaj velja u njihovi trgovinah kjer lahko napolniš voziček bolj kot bi pa imeli euro.Malo si zamislite kako bi lepo bilo če bi še imeli tolarje...

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.03.2015 ob 17:46 gost evro gost

      Zadnja dva gosta pišeta neumnosti. Prekmurje po standardu zelo zelo izstopa v smislu boljšega od Madžarske. Ko prideš tja se ti zdi, da si vsaj pedeset let prišo nazaj. Tudi njihove trgovine so daleč stran, živilske so pa prava higienska katastrofa. Kak vogrini pač.Še dugo dug do caplali za nami. Što jin je le dovolo v EU. Sicer je pa to že visoka politika in bili so strateški interesi. Če kdo, ki pride tja vsega tega ne vidi je ali namerno slep in noče videti, ali pa si dopoveduje, da je vse prav.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.03.2015 ob 22:23 Tolar gost

      Pa ajdi ka kre ene strani imaš prav sedaj si pa zamisli kako velika je Madžarska in na katere države use meji,pejt mal bolj not u center pa neboš opazil razlike,če bi mi bili tako veliki kot oni bi bili še hujši saj tako malo državo kot je Slovenija nemorejo napravit prekmurje enakopravno kot je Bedna Ljubljana.Prepotoval sem mnogo držav pa bi rekel da tak del Madžarske kot je velika Zlovenija sploh ni zaostal od nas.Je pa bolj tam zanimivo kupovat in imet veliko Forintov kot smo jih imeli Tolarjev,zato bi takoj podpiso če bi bil referendum za spremembo valute iz eur v tolar...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      11.03.2015 ob 20:39 Gost UE gost

      Kar se tiče UE Lendava, je res boljše, da imate tam čim manj opravkov, ker lahko od zdolgočasenosti zaposlenih še sami postanete zdolgočaseni. Ali vas pa raznese od besa zaradi profesionalnosti zaposlenih. Skratka, morate biti kar se da potrpežljivi. :) Kar se tiče dvojezičnosti in madžarščine me le-ta niti ne moti, vem pa tudi, da kar nekaj zaposlenih niti ne ve madžarskega jezika. Predvidevam (na podlagi let, ki jih osebe izkazujejo tudi s svojim delom), da bi jih kar nekaj moralo biti že v pokoju in niti približno nimajo volje ljudem razlagati in pomagati (tudi recimo na drugih uradih v Lendavi). Dobro, da je toliko mladih brezposelnih. Mnogi bi z veseljem drugim pomagali, svetovali, skratka opravljali delovne naloge kot se spodobi takemu poklicu. To je pač odraz celotnega stanja tako v Lendavi kot v Sloveniji. Pa ocena 4,40 sploh ni slaba za tako stanje... Upam še samo, da ne izpolnjujejo anket zaposleni sami :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.