https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Časar je v Dominikanski republiki gojil mango

04.03.2015 ob 10:25  

Robert Časar se je v Dominikanski republiki ukvarjal s kmetijstvom. Tam naj bi imel registrirano podjetje, ki se je ukvarjalo z gojenjem tropskega sadja, med drugim tudi manga.


Časar je konec leta 2013 iz Beograda najprej letel v Moskvo, nato v Panamo, od tam pa v Dominikansko republiko. Da se Časar skriva v Dominikanski republiki so policisti posumili takoj, ko so za njim izginile sledi, saj je njegova družina novoletne počitnice iz leta 2013 na 2014 preživela prav v Dominikanski republiki. Vendar takrat še Časar ni bil na begu.

Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič je povedal, da so imeli informacije, da bo za njim odšla tudi njegova družina, vendar tega uradno niso mogli spremljati, saj tega naša zakonodaja ne dovoljuje. In res so lansko poletje za njim odšli tudi njegova žena in dva šoloobvezna otroka, ki zdaj obiskujeta šolo v Santo Domingu, poroča spletni portal primorje.si.

Direktor kriminalistične policije pri GPU je pojasnil, da so nacionalnemu uradu Interpola v Dominikanski republiki prvo prošnjo za preveritev ali se Časar nahaja v njihovi državi, poslali že lani v začetku aprila, vendar se na njihove prošnje sprva niso odzvali. Nato pa so prosili za pomoč generalni sekretariat Interpola v Lyonu in februarja letos so iz Dominikanske republike dobili odgovor, da beležijo Časarjev vstop v njihovo državo že konec leta 2013 in da ga vodijo kot tujca z začasnim bivanjem v njihovi državi.

Potem so se stvari začele odvijati hitreje. Časar je bil v četrtek večer aretiran na njegovem domu v Santu Domingu, kjer je živel od konca leta 2013. Časar je ves čas v Dominikanski republiki uporabljal svoje pravo ime in hrvaški potni list, saj je leta 2012 pridobil hrvaško državljanstvo. Slovenija z Dominikansko republiko nima sporazuma o izročanju, zato so Časarja oblasti izgnale v Francijo, kjer so ga prevzeli francoski policisti. Časar zdaj pri njih čaka na izročitev Sloveniji. Po njega bodo v naslednjih dneh šli slovenski kriminalisti in ga prepeljali na Dob.

V slabem letu dni, ko je bil Časar na begu, so koprski kriminalisti opravili pogovore z več kot 150 ljudmi in sodelovali so s 30 državami po celem svetu.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2015 ob 11:00 Stewen gost

      ROBERT ČASAR - Doma (na Primorskem) je gojil olive, v Lendavskih goricah trto, v Dominikanski republiki pa drevesa, ki "rodijo" priljubljen oranžno-rumen sadež mango z veliko vitamini in ki ga je mogoče kupiti tudi pri nas. Zelo pohvalno, da se je ukvarjal tudi s "sadjarstvim" in tudi na ta način "služil" in ne s finančnimi transakcijami. Škoda, da so ga (pre)dolgo iskali, saj se ni niti skrival, in ga niso pustili pri miru. Morda pa bi kdaj pozneje mangovce prodjal tudi pri nas? No, ostal pa mu je vinograd v LG, ki čaka na rezača.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2015 ob 11:12 Del R gost

      V Sloveniji so pa "mlatili slamo" o njegovem dejanskem bivališču, dobro leto, so nam "prodajali rožice" o vsem tehm..., da smo lahko sami kuhali "le kislu župo" ob tem.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2015 ob 12:00 piko gost

      Zanimivo v vsemu temu je to, kako je en Časar sploh prišel do HR potnega lista leta 2012. Po novih zakonih katere ima v praksi Hrvaska, je izredno tezavno priti do HR potnega lista in hkrati obdrzati Slovensko.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2015 ob 13:33 Chicholina gost

      Za pare je sve moguče. Hrvati niso daleč od nas, tudi pri njih je glavno zdravilo denar, ne glede na to, kako si si ga prislužil.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2015 ob 16:05 mango gost

      To mu je Janša zrihto ker on ma dosti političnih kolegov tam.Samo vrajdensko je te Janša resan tak sposoben.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.03.2015 ob 16:45 PRIJATELJ RESNICE gost

      janša je lopov katerega slovenski BEDAKI IN LOPOVI PODPIRAJO . KER LOPOV KOT JE JANŠA MORA BITI ZUNAJ DA LAHKO NAPREJ KRADE.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2015 ob 18:31 gost gost

      No zdaj de še lejko mel prijliko gojite nouve tehnike prigibanja pa pobejranja žajf v čuze.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2015 ob 19:30 lauraas gost

      E moj prijatelj resnice, če bi več ljudi volilo Janšo, zdaj ne bi bil sprejet zakon, da pedri lahko posvajajo otroke.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.