https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Najuspešnejša tržna znamka je Milka

06.03.2015 ob 8:00  

Družba za tržne raziskave Valicon je že dvanajstič zapored izmerila moč blagovnih znamk široke potrošnje. Na območju večjega dela bivše Jugoslavije Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije in Makedonije brani prvo mesto znamka čokolad Milka. Sledijo ji Coca Cola, Vegeta in Cedevita, ki je na peto mesto izrinila Argeto. Najmočnejša slovenska znamka pa je Paloma.

 

Milka – inovativnost v kombiniranju klasičnega marketinga

Za dobro uvrstitev na Valiconovi TOP25 regionalni lestvici moči blagovnih znamk je potrebno konstantno delo, inovacija in močna zgodba, pravijo v družbi Valicon. Izpostavljajo tudi, mora znamka biti zelo dosledna pri sami zgodbi, da bi le-ta dejansko tudi zaživela med potrošniki.

»Milka čokolada že nekaj let kaže inovativnost v kombiniranju klasičnega marketinga, samega proizvoda in cenovnega pozicioniranja, s širjenjem v vse za Milko legitimne kategorije proizvodov, razlagajo uvrstitev Milke na prvo mesto v Valiconu. Konsistentna usmeritev v nežnost, z agresivnim oglaševanjem produkta in delo na samem mestu prodaje, pa so po njihovih raziskavah dobra usmeritev tudi za ostale znamke široke potrošnje.

Vodilni dve mesti na lestvici (Milka in Coca Cola) sta v dominantni prednosti pred ostalimi, znamke uvrščene od tretjega do osmega mesta pa so ena drugi precej blizu. Vsaka izmed njih kaže določene »priložnosti«, na katerih lahko uspevajo in »težave«, ki jih je potrebno odpraviti, da bi se moč znamke odrazila tudi v njenem boljšem položaju na lestvici.

Na lestvici težko najdemo lokalne znamke

Na lestvico se uspe uvrstiti le znamkam, ki so prisotne na petih najmočnejših trgih regije. Zato na njej težko najdemo katero od lokalnih znamk. Kot primer uspešne lokalne znamke, ki se ji je uspelo prebila v mednarodno konkurenco navajajo znamko vode Jana. Jana dokazuje, da se kontinuirano delo na regionalizaciji ter vnašanje zgodbe in emocij v znamko izplača in odraža v moči znamke in njeni poziciji na lestvici, razlagajo v Valiconu. 

Foto: milka.com

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2015 ob 16:01 Sladokusec gost

      Nevem kaj vidijo v tej Milki saj so še boljše čokolade in prav tako poceni recimo Kinder...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2015 ob 13:12 Stewen gost

      MILKA IN MILKA - Verjetno je še kaka druga čokolada tako dobra kot Milka, na primer Gorenjka, toda Milka se res dobro prodaja. Zanjo dela reklamo celo naša Tina Maze. K "prepoznavnosti" Milke v YU pa je nedvomno prispevala tudi nekdanja predsednica izvršnega sveta SFRJ (zvezne vlade) drugarica MILKA (Planinšek?), ki sem si jo še najbolj zapomnil bo uvedi bencinskih bonov in vožnji PAR - NE PAR. Zgodovina se ponavlja. V času komunizma je zakon določal, da sta zakonski par ŽENSKA IN MOŠKI, torej pravi PAR, po novem pa bosta to samo dva človeka. Nihče ju ne bo vprašal ali gre za dva Luleka, dve Luliki, ali pa nekaj tretjega (tretji spol, ki so ga nekatere države tudi že uvedle, celo Nemčija). Ker pa zadnjih parov ne bomo priznali (predviden izid referenduma), privlačnost do enakega spola pa pri vseh ne bo zakrknila, bodo še naprej seksali PAR in NE PARI. Prepovedano sicer ne bo! Sem dobro razmišljal?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2015 ob 17:14 Ha,ha,ha gost

      Stewen ta edini plus na tem foumu si ziher dal sam seb ...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.