https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Januarja zabeležili rekordno visoko brezposelnost v Pomurju

06.03.2015 ob 9:30  

10.533 – je natačno število brezposelnih v Pomurji. Stopnja registriranih brezposelnih v Pomurju pa je že decembra lani bila čez 20% in je hkrati tudi najvišja med vsemi slovenskimi regijami. Kljub zmanjšanju števila brezposelnih v februarju glede na januar, so številke brezposelnih še vedno alarmne.


V Sloveniji je bilo konec februarja na Zavodu za zaposlovanje prijavljenih 122.552 brezposelnih oseb, kar je za 1,4 odstotka manj kot januarja in 5,6 odstotka manj kot februarja lani. Iz podatkov vidimo, da je število brezposelnih februarja padlo, potem ko se je lani decembra in letos januarja spet povečalo. Trenutno je stopnja registriranje brezposelnosti v Sloveniji 13%.

Bezposelnost se je v mesecu februarju v primerjavi z prejšnjim mesecom zmanjšala v vseh slovenskih regijah, tudi v Pomurju, kjer so na Zavodu za zaposlovanje zabeležili 3,3-odstotno zmanjšanje števila brezposelnih. To zmanjšanje gre pripisati tudi povečanju vključenosti brezposelnih oseb v programe javnih del v tem obdobju. Se pa v mesecu januarju in februarju število brezposlenih običajno poviša, ker se iztekajo pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

Klub temu, da se je decembra lani in letos januarja brezposelnost zvišala v vseh slovenskih krajih, je najvišjo rast dosegla prav v Pomurju, takrat se je namreč zvišala za plus 7,6 odstotkov in je bila najvišja v zadnjih štirih letih. Spletni portal pomurje.si poroča,  se je januarja med iskalce zaposlitve na novo prijavilo 1.393 oseb, med tem ko se je isti mesec iz evidenc brezposelnih odjavilo 718 oseb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2015 ob 10:47 Stewen gost

      BREZPOSELNI - Vem, da je med brezposelnimi na stotine takšnih, ki ne dobijo dela, ker so starejši od 50 let in se težko "prekvalificirajo", saj so v prejšni službi opravljali enolično delo, na primer "peglali" v Muri. Vesel bi bil, ko bi mi kdo dokazal (mene in druge prepričal), da tudi "težko zaposljivi" lahko pridejo do drugega dela - poklica - če se potrudijo. Kako? Izjemo (prednost zunaj industrije ...,) vidim v kmetijstvu, vrtnarstvu, svinjereji --- Osebno menim, da je naša prekmurska zemljica slabo izrabljena. Mnogi, ki imajo traktor in priključke, njiv sploh ne obdelujejo, kvečjemu "zmulčijo" in dobijo subvencijo. Bi kdo še sejal ajdo (kupujeno nič vredno iz Rusije), bi kdo prideloval fižol (kupujemo kitajskega), bi kdo sejal repo (in jo ročno "mikal" (Prekmurci kupujemo gorenjsko), bi kdo imel "pujseke" (kupujemo avstrijsko in hrvaško)?!. Seveda vsi iskalci dela ne morejo (p)ostati kmetje, stotinja pa lahko začne delati že jutri. - Kaj pa mobinost? Svet je velik! Samo doma bi bili in čakali. Je pa tudi res, da papirji o izobrazbi v tujini ne pomagajo nič. Zadnjič sem videl na nemški tv turškega zdravnika, ki dela v Nemčiji kot - zidar!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2015 ob 11:31 febo gost

      STEWEN , Tij si lekar nekši izo...braže izobče ..., ali kak bi te naj imenoval !? Na vsako razpravo , oziroma tematiko TIJ imaš svoj komentar !! Dostikrat , bi se strinjal z teboj , večkrat mi pa tudi nikakor ne paše tvoj komentar , ki je zajebancija oziroma roganje iz določenih tem , oziroma ljudi !!!! Čakam , da se spraviš delat , ali naprej študirat !!!???

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2015 ob 11:33 gost

      Hudi časi so tu,ampak to velja samo za nas reveže,za one ki pa so vse pokradli,pa za to itak ni mar.Zakaj samo jamrajo da je delavec prevelik strošek,zakaj se proti ne postavijo in naredijo vstajo in rečejo glejte konec je mi nemoremo več tako poslovat.Zato ker jim ni mar za delavca ampak za lasten interes ki ga lahko s tako glupo zakonodajo izkoristijo...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2015 ob 12:37 gost delo gost

      V Prekmurju dobiš delo samo in izključno preko poznanstev, sorodstvenih vezi, korupcije, nepotizma od kod si itd. Strokovnost in kvalifikacije nimajo nobene vloge. Vsemogočni, ki izbirajo itak vejo, da tudi, če se pritožiš postopek traja in se že vse pozabi. To je kruta realnost, ki pa se je prakticira vsepovsod on najbolj enostavnih del, do najbolj zahtevnih( še posebej v šolstvu). Aja pa še nekaj je. Pri nas imajo predenost prišleki, ki so od daleč, da se jim lahko plačujejo zajetni potni stroški. Če si od tu, pa nimaš šanse. To je realnost naše sprijene družbe. Tudi tem bo enkrat odklenkalo in to kmalu.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2015 ob 12:42 gost mile gost

      Ja res, je kar je napisal prejšnji gost. Zavodi za zaposlovanje pa so itak sami sebi namen, komu so pa še nasli šlužbo? Samo šopirijo se in jih je vedno več zaposlenih v M. Soboti. Razpisa pa ne vidiš nikoli, torej drži kar je bilo zapisano. Tudi tam se dela tako pri zaposlitveh. In zavodi za zaposlovanje bodo drugim pamet solili, žalost in beda.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2015 ob 12:53 Stewen-stara bajta gost

      FEBO - Veseli me, ker bereš moje komentarje in se z nekaterimi celo strinjaš. Včasih res skušam biti duhovit, kajti "nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše." Tako je zapisal... Kdo že? Jutri je torej nov dan! ---- Študij? Glede na to, da sem 50+, je "prekasno". Tako vsaj pravijo. Za mene to ne velja, saj neformalno resnično "študiram", zato sem tudi po več ur pred začunalnikom. V odmoru pa kaj napišem in naredim veliko tikarskih napak, za kar se opravičujem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.03.2015 ob 15:48 gost

      Stewen to ti Feboji ne razlagaj kajti on to nikoli nebo razumel ker je ČUDAK...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.03.2015 ob 16:54 -antiStewen gost

      Stewen, pa maš želodec, da zajebavaš brezposeln narod? Bi ti lahko preživel tako, da bi posadil njivo luka npr., in to vse ročno, ker niti mehanizacije nimaš? Resno, še kako velja pregovor: SITA VRANA ...........

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.03.2015 ob 19:01 gost

      Se vidi delo CERARJEVE vlade vedno več jih je na zavodu . Sreča da je AVSTRIJA zraven, iznajdljivi in delovni si tam najdejo DELO . NAŠI strokovnjaki jih pa obdavčijo. Čas je za odhod SMC ja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.