https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mavrični dogodki društva Enovita

Grajski stolp, Murska Sobota, 09.03.2015 ob 15:00  

V soboto je v Grajskem stolpu soboškega gradu potekal dogodek Zimska jasa mavričnih utrinkov s pestrim dogajanjem, v organizaciji društva Enovita, ki tudi sicer prireja tedenske aktivnosti, z namenom približati ljudem alternativne načine bivanja ter zavedanja sebe in okolja, predvsem pa z namenom druženja ter povezovanja v hitrem tempu življenja.

Kot pravijo v Društvu za veselo življenje Enovita, je za njimi še en čudovit dogodek, ki so ga soustvarili skupaj z vsemi predavatelji in razstavljalci na stojnicah ter seveda obiskovalci.

Tako so na sobotno popoldne obiskovalci lahko prisluhnili Susanne Horvat, ki je predstavila eterična olja, dr.Tanji Bagar, ki je govorila o konoplji kot o ortomolekularnem zdravilu. Vse ženske pa so na predvečer svojega praznika lahko prisluhnile intuitivni svetovalki Mateji Vavtar - o notranji boginji vsake ženske in tudi o vlogi moškega v današnjem času ter Nini Šardi – raziskovalki zvoka in svete geometrije, ki je predstavila rožo življenja. Na svoj račun pa so prišli tudi otroci, ki so spoznavali pravljično jogo s Tatjano Baligač ter preizkusili instrumente kot so gongi, tibetanske posodice, oceanska školjka, dežna palica,…

Vsi, ki so se dogodka udeležili, pa so se lahko pomudili tudi na stojnicah, kjer so se predstavljali: Milfajn – z naravno kozmetiko, unikatni nakit iz keramike Its Pepa, Kmetija Rus in Kmetija Smodiš z ekološkimi izdelki, Polona Žalig Design z ilustracijami, potiskanimi majicami in torbami, Zadruga Biža – socialno podjetje z izdelki lokalnih ekoloških proizvajalcev ter podjetje Cero Puconci, ki so predstavili aktivirano biooglje kot naravno gnojilo.

Ob koncu pa je bilo moč prisluhniti izvajalcem zvočne kopeli Alji Petric, Andreji Horvat ter Alešu Ifku, ki vsi delujejo znotraj društva.

Za pomoč pri izvedbi dogodka se zahvaljujejo Občini MS, Zavodu za turizem, kulturo in šport MS ter Pomurskemu muzeju MS. Seveda pa v Enoviti že načrtujejo nadaljnje dogodke, saj želijo, da bi tovrstna druženja postala tradicionalna in da bi jih obiskalo čimveč takih, ki jih zanima bolj zdrav slog življenja.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.