https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nov urgentni center pred tehničnim pregledom

10.03.2015 ob 11:00  

Gradnja urgentnega centra murskosoboške Splošne bolnišnice je končana. Medtem ko ministrstvo izbira ponudnike opreme, se v prihodnjih dneh obeta še tehnični pregled. Največjo skrb povzroča organizacija dela, za katero še ni jasno, kakšna bo v novih centrih. Pomurski urgentni center naj bi začel delovati konec junija.

 

Strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar je po poročanju STA povedal, da še vedno ni jasno, kaj se bo zgodilo z dežurstvi na osnovni ravni v Gornji Radgoni, Ljutomeru in Lendavi. Prav tako ni znano, ali bo k pomurskemu urgentnemu centru spadalo tudi območje Ormoža. Bolnišnica skrbi za okoli 130.000 Pomurcev in približno 40.000 urgentnih bolnikov.

Na ministrstvu medtem potekajo postopki izbire javnega naročila za nakup opreme za šest urgentnih centrov. Pogodba o gradnji centra je bila z ministrstvom podpisana decembra 2013. Za gradnjo je bilo izbrano podjetje Gradia. Vrednost celotnega projekta ocenjujejo na 6,3 milijona evrov. Od tega so 3,7 milijona evrov prejeli iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Urgentni center v Rakičanu bo zajemal ca. 1.500 kvadratnih metrov površin. Nahajal se bo na preurejenih obstoječih prostorih, del pa v trietažnem prizidku. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2015 ob 14:02 ??? gost

      in kda de vse to skup odprto ?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2015 ob 9:55 marko gost

      Stara slika, kjer še ni nove urgence. Bi vsaj šli z nekom iz letališča v zrak in naredili nove posnetke. Saj sedaj letijo vsak dan. Ali pa pod pod noge in jo poslikat od blizu. Najlepše jo zajameš, če se postaviš pri otroškem oddelku. Še lepše, če greš gor na otroški oddelke in slikaš iz najvišjega nadstropja. Pisat o nečem in dajat nerealne stare slike gor je brez veze.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.03.2015 ob 16:54 gama gost

      Čudna so pota Gospodova. Tako je soboško urgenco gradilo podjetje iz Celja. Soboški Pomgrad pa je dobil gradnjo urgence Ljubljani. Kar se pa tiče samega projekta ima eno veliko napako. Kljub temu, da ima bolnišnica skoraj vsako leto ogromne probleme z vdorom talne in meteorne vode so urgenco vgradili v zemljo. Vsakoletni "škodni dogodki" so zagotovljeni.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2015 ob 22:37 Mac mac gost

      Kadar?Nega ga.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.03.2015 ob 9:52 Zdrav Človek gost

      Nemo nuco ka san zdrav...:)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.