https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Na prehodo za pešce trčil z avtomobilov v peško

 

V preteklem dnevu so policisti obravnavali štiri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, tri poškodbe vozil na parkirnih prostorih, povoženje divjadi in pridržali enega kršitelja.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta se dva udeleženca telesno poškodovala. Med Ljutomerom in Spodnjim Kamenščakom se je lahko telesno poškodoval voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v ograjo. V M. Soboti pa je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško, ki je utrpela lahko telesno poškodbo.

S področja kriminalitete sta bili obravnavani dve  tatvini, dve nasilji v družini in lahko telesno poškodbo. Na območju Lendave je bila obravnavana tatvina lesa, na območju Gornje Radgone pa tatvina varnostnega trikotnika. Na območju PP G. Radgona je moški napadel bivšo ženo in jo lahko telesno poškodoval. Na območju PP Lendava obravnavani dve kaznivi dejanji nasilja v družini. Obema nasilnežema so policisti izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen petkrat na  javnih krajih in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervencijah pomirili.

Pridržan je bil kolesar, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Praznovanja v decembru so pogosto povezana z uživanjem alkohola. Vsem voznikom, ki na takšnih praznovanjih zaužijejo alkoholne pijače policisti svetujejo, da ne sedejo za volan. Ne dovolite, da bi se veselo praznovanje končalo s tragedijo na cesti, ki vas bo spremljala celo življenje! Lastnikom gostinskih lokalov in organizatorjem javnih prireditev pa priporočajo pazljivost pri točenju alkoholnih pijač in spoštovanje Zakona o omejevanju porabe alkohola.

 

 

Meritve hitrosti bodo čez dan na območju PP Murska Sobota.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.