https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurskim podjetnikom na voljo 2 milijona evrov

12.03.2015 ob 11:00  

Samo še do 26. marca je čas za prijavo na razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest na območju izvajanja Zakona o razvojni podpori v Pomurski regiji v obdobju 2010-2015.


Višina razpisanih sredstev je 2 milijona evrov, od tega lahko investitor za izvedbo projekta pridobi največ  500 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Na javni razpis se lahko prijavijo vse pravne in fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo. Na dan oddaje vloge pa morejo biti registrirane, po Zakonu o gospodarskih družbah, vsaj 18 mesecev.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij v osnovna sredstva pri postavitvi novega proizvodnega obrata, širitvi obstoječega ali začetku nove dejavnosti, ki pomeni temeljito spremembo proizvoda ali proizvodnega procesa  ter ustvarjanje novih delovnih mest. Do sofinanciranja pa niso upravičena podjetja, ki večino prihodkov ustvarijo s trgovino in že z delujočo dejavnostjo delujejo na področju trgovine, poroča spletni portal finance.si.

Investicija pa se mora izvajati na območju občin Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Ormož, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Središče ob Dravi, Sveti Jurij, Sveti Tomaž, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana ali Veržej (upravičeno območje).

Rok za oddajo vloge je 26.3. na naslov MGRT, Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana, je 26. marec 2015, do 12. ure.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2015 ob 17:01 gost občan gost

      Nobena investicija ne pomaga nič, kar se je že do zdaj pokazalo. Dokler do tajkuni kradli denar in delali za svoje žepe, nede nič od razvoja Pomurja. Je bilo do zdaj kaj vidno? Škoda tega denarja, kerega si tak ali tak priskledniki prisvojijo, kak or je bilo do sedaj, ker dražava nima kontrole nad davkoplačevalskim denarjem. To pa je moderna demokracija.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2015 ob 20:06 količ gost

      Pavlinjek de dobil 100 % pa še keri .Ka je pa za njij dva miljona

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2015 ob 12:32 mm gost

      samo ka se ne ponovi kakšna zgodba o "uspehu" tipa seaway

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2015 ob 20:13 gost

      Kak si pravo Pavlinjek pa te de pa stare stroje kupivo pa jih barvo pa na njih nove ploščice davo,ka de zglejdnulo kak da so novi če de šteri prišo. Vsi znamo samo inšpektori nej.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.03.2015 ob 11:45 gost

      zakaj pa ta denar ne pomaga tudi manjišim podjetnikom?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.