https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Mladinski center Prlekije obeležil 20-letnico svojega delovanja

Ljutomer, 13.3.2015  

Ob 20-letnici delovanja Mladinskega centra Prlekije je včeraj, 12.3.2015, Ljutomer obiskal direktor Urada Republike Slovenije za mladino – mag. Peter Debeljak.


Mag. Peter Debeljak si je zjutraj ogledal prostore Mladinskega centra Prlekije in Muzej Ljutomer, nato pa se je udeležil sprejema pri ljutomerski županji mag. Olgi Karba.

Županja Olga Karba je dejala: »Vesela sem nad aktivnim delovanjem Mladinskega centra Prlekije in Mladinskega sveta Ljutomer. V lanskem letu nam je uspelo sprejeti Odlok o mladini, v letošnjem letu pa se bomo skupaj dogovorili o pripravi Strategije za mlade, kjer upam, da bomo začrtali res inovativne pristope.«

Po sprejemu pa je v prostorih Mestne hiše v Ljutomeru potekalo srečanje in razgovor z mag. Petrom Debeljakom, mag. Olgo Karba, Cvetko Slavič, Karmen Lah, Nino Stegmüller in mladimi na temo »Podpora mladim s strani države in lokalnih skupnosti«.

»Slej kot prej bo brezposelnost mladih v tej občini problem preteklosti. Mogoče se motim, ampak zakaj to govorim. Ali bodo vsi pobegnili, in pa demografski obrat se bo vseeno zgodil. Jaz mislim, da bodo mladi za deset let ekonomska dobrina,« je med zanimivo debato povedal mag. Peter Debeljak in nadaljeval:  »Skratka, mi bomo lahko na nek način čez nekaj let govorili, da imate tu 8% brezposelnih mladih, ampak morda zaradi tega, ker se bomo imenovali unija.«

    Fotogalerija