https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ali tudi vas že daje spomladanska utrujenost?

14.03.2015 ob 8:00  

Se tudi vi kljub daljšim dnevom in višjim temperaturam spopadate z brezvoljnostjo, utrujenostjo, pomanjkanjem energije, nespečnostjo in slabšim počutjem? Potem vas morda daje spomladanska utrujenost.


Spomladanska utrujenost nikakor ni bolezen, temveč je stanje organizma, ki se ponavadi pojavi sredi ali proti koncu marca in traja do sredine ali konca aprila. Kljub temu, da pomlad prinese tudi daljše in toplejše dneve, marsikdo v teh dneh namesto boljšega psihofizičnega stanja telesa, kot smo ga imeli v zimskem obdobju, občuti izčrpanost, utrujenost, zaspanost, brezvoljnost, večjo občutljivost na vremenske razmere, omotičnost, glavobole in včasih celo bolečine v sklepih. Vse to pa so tipični simptomi spomladanske utrujenosti.

Foto: www.freeimages.com

Vzroki za spomladansko utrujenost

Vzroki za spomladansko utrujenost še niso v celoti pojasnjeni, kljub temu pa strokovnjaki med razloge za spomladansko utrujenost prištevajo dejavnike kot so porušeno hormonsko ravnovesje, nihanje temperatur, slabe zimske razvade. Spomladanska utrujenost najpogosteje doleti ljudi, ki veliko sedijo in se malo gibljejo, ter imajo slab imunski sistem.

Kaj lahko sami storimo proti utrujenosti?

Pri premagovanju utrujenosti lahko največ naredimo kar sami. Priporočljivo je, da začnemo s preventivo proti spomladanski utrujenosti že v zimskem času. To pa storimo tako, da zaužijemo veliko sadja in zelenjave, saj s tem telo napolnimo z vitamini in minerali. Prav tako ne smemo pozabiti na zadostno količino in redno telesno aktivnost, ter svež zrak in vedno toplejši sončni žarki, poročajo na portalu vizita.si.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2015 ob 17:15 Spid gost

      Kako lahko te daje spomladanska utrujenost če si vsaj 3do4krat tedensko v fitnesu...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2015 ob 20:05 Stewen gost

      TO BE FIT - Srčno-žilna vzdržljivost in moč; vzdržljivost in moč mišično-skeletnega sistema; gibljivost; optimalna telesna sestava ... To je le nekaj lastnosti dobro grajenega in vzdržljiveva (tudi nezaspanega) človeka, do česar se je najbolje prebiti brez raznih "fitnesov", kjer naj bi omenjene lastnosti pridobil "umetno". - Zgoraj podpisani gospod Spidi se očitno ne utrjuje po naravni poti, ampak, ker ima verjetno čas in denar, zahaja v fitnes, celo 3- do 4-krat tedensko. Srčno ga vabim na "fitnes" k meni domov, kjer bo lako "kalal" 12 kubikov razžaganih drv. Celo plačan 3,80 evra na uro,kot je določeno za "študete".

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.03.2015 ob 23:37 Lep Pozdrav pa zdravi ostante gost

      Stiwen star sem 34 let od tega imam že 14let delovne dobe kjer sem zaposlen v pekarni,moj oče ima 2hektara in 34arov šume in vem kako je delo z drvami,imam pa en hobi in to je fitnes,ko drugi sedijo pred tv ali za računalniki se jaz raje odločim da nekaj naredim še za svoje telo in duha pa to vsak drugi dan po 1uro v fitnesu kjer si naberem moči saj mi to zelo koristi pri delu in drugih opravilih,tebi pa če si že precej v letih ali kak invalid pa nakalam drva raje zastonj kot pa mi nekdo ponudi sramotnih 3,80,pa še nekaj pri teh letih kot jih imam si sploh neupam pomislit na to da te daje sp otrujenost...

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.03.2015 ob 17:40 gost fitnes gost

      Za fitnes je treba plačati, kar za nekatere predstavlja problem in ta denar porabijo za kaj koristnejšega. Torej prejšnji gost pomagal bi doma pri delu in to je najboljši od vseh fitnesov najbolj naraven, pa še poceni je. Tudi nekoč so z delom premagovali spomladansko in še kakšno utrujenost. Fitnes je samo novodobna potegavščina za lenuhe.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.03.2015 ob 18:46 Stewen gost

      TO BE FIT, II. (drugič) - Čeprav v prvem komentarju pišem, kako ravnati, da nam bo treba v fitnes, pa me je gost Lep pozdrav nekako prepričal, da je tudi tako, kot ravna on, v redu. Namreč razgibavanje z delom in zaradi dela, kot nekakšna "samonagrada" pa tudi kaka ura fitnesa, čeprav, kot piše zgornji gost Fitnes, razgibavanje z raznmi "orodji" ni ravno poceni. Pismo prvega gosta,starega 34 let, mi je zelo všeč, zato sem že kliknil na pest z dvignjenim palcem.. Sicer ima pripombo na "mojo" urno postavko 3,8 evra, a je dejansko ne morem povečati, saj če bi delal 168 ur, kolikor delajo zaposleni, bi zaslužil 638,40 evrov,to pa je (sicer malo), a nekje na ravni OD v marsikateri firmi.Zdaj sem se odločil, da bom drva "kalal" sam. V fitnes pa ne bom mogel, ker se bom prej "zruši" na posteljo. Tudi zato,ker brez "rdečke" ne bi mogel delati.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.03.2015 ob 18:59 Lastnik Fitnesa gost

      To pa je najbolj glupa izjava leta ki jo je izrekel prejšnji gost da je fitnes novodobna potegavščina,pa še nekaj mesečna karta za fitnes stane od 25do35eu mesečno,vabljeni...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2015 ob 9:51 gost atlet gost

      Pravilna je ta izjava, da je fitnes novodobna potegavščina za lenuhe. Lastnik fitnesa pač pelje vodo na svoj mlin, zato pa še ni dopustno govoriti o glupi izjavi. Njegova je bolj glupa, še posebno, ko je navedel absolutno prevelike cene. Dajati denar za te storitve je pa res glupo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.03.2015 ob 12:23 Sto ludi sto čudi gost

      To pomeni da usi ti športniki ki so pol profesionalci ali pol profesionalci so lenuhi ker se trenirajo ali športajo v fitnesih.Ha,Ha,ha nekateri ste pa res zaostali.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.03.2015 ob 13:06 gost

      Vi se kar čednite za koga je fitnes pa za koga ni pravkar se je moja punca spremenila v polža in bo začela lezit po mojem mišičastem deblu...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.03.2015 ob 15:41 Za Vzgled gost

      Nerazumem zakaj nekateri pišete take stvari ki nesodijo v to rubriko,če je nekdo navedel svojo izkušnjo oz del ki mu omogoča lažjo pot oz življenje in mu tudi na tak način telovadbe koristi zakaj nebi to počel,saj je pa že bolje če se dost gibljemo na kateri kol način,kot pa poležavamo ali sedimo in jočemo zakaj gli meni se je moralo to zgodit.Recimo moj oče je star 67 let upokojen,ker je že v življenju dal marsikaj skoz se je zdaj odločil da bo vzdrževal svojo telesno aktivnost še naprej,sedaj ga moram vsaj trikrat po zimi peljat v fitnes ali pa v kopališče da si nabira moči in ohranja telo gibčno,seveda sem zdaj na ta njegov način življenja v pokoju zelo ponosna in srečna da se je tako odloču saj zdaj vedno jamra ali govori kako se bolje počuti.Pa prav je tako naj mu samoše naprej zdravje dobro služi pa bo počutje enkratno pa na kakršen koli način to počne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.03.2015 ob 16:13 Pro Športnik gost

      A mi lahko oni Atlet ki tako pametuje lahko pove kje dobim bolj poceni mesečno karto za fitnes...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.03.2015 ob 16:41 gost gost eden gost

      Verjetno se ne gre za cenejšo mesečno karto, ampak za brezvezen mesečni strošek. Fitnesi so itak preteklost in je cena 35 evrov na mesec previsoka in nerealen in nepotrebern strošek. Tisti, ki pa tako uživate v teh fitnesih in mislite, da ste zaradi tega in, pa še plačate, naj vam bo. Rekreacija se lahko tudi dosti bolj kvalitetno izvaja na prostem, v naravi in to v vseh letnih časih.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.03.2015 ob 16:48 gost trim gost

      Zaostali ste tisti, ki niti pisati ne veste, pa kljub temu svoje bedaste izjave dajete na portale. In takih vas je v odzivih na ta sestavek veliko. Preberite si, kako in kaj pišete, preden date v objavo. Piši kao što govoriš velja za neko drugo književnost. Pa še nekaj, tako napisano je neberljivo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.03.2015 ob 17:13 gost

      Trim ti imaš ziher Anđalersko šolo,saj samo ti veš pisat in brat...LOL

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      17.03.2015 ob 21:54 Stewen gost

      TOVRIŠICA ZA ZGLED - Rad bi pohvalil tovarišico, ki zelo spoštuje svojega 67-lrtnega očeta (mnogi jih namreč ne, žal) in ga vozi vsaj trikrat pozimi na razgibavanje v fitnes. Seveda je to - če nima priložnosti za razgibavanje s fizičnim delom - prav. Lepo je,da komentatorka ceni očeta, ki je "veliko skoz dal" in zdaj je čas, da si odpočije in uživa penzijska leta. Pa se opozorilo na neustrezno uporabo glagola "jamrati" (po prekmursko "muviti). Vem, oče nič ne jamra,kot se zapisalo tovarišici, ampak "govori, da se bolje počuti" Naj živi vsaj 100 let!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.