https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pred okrožnim tožilstvom v Murski Soboti je danes stavkal Boštjan Klement

Murska Sobota, 16.03.2015 ob 13:00  

Boštjan Klement iz Ljutomera je pred kratkim protestiral pred ministrstvom za pravosodje v Ljubljani. Danes pa je svoje nezadovoljstvo s sodnim sistemom nadaljeval pred okrožnim tožilstvom v Murski Soboti. Policija mu je protestni plakat danes dopoldne sicer že zasegla, vendar napoveduje, da bo s stavko nadaljeval.

Po besedah Boštjana Klementa iz Ljutomera, se je vse začelo leta 2006 s plačilom kupnine za nakup stanovanja. Prodajalcu je plačal kupnino, ta pa mu je pozneje ni želel vrniti. Zaradi groženj in izsiljevanja za povrnitev kupnine so sledile kazenske ovadbe. Od tožilstva naj bi kot pravi prejel sprva dopis, da je bila kazenska ovadba zavržena. Iz zavržene kazenske ovadbe naj bi se zadeva po besedah protestnika spremenila v sodni predlog. Kazenskemu postopku je tako sledil še sodni postopek. Klement pravi, da so ga obsodili brez možnosti pravne pomoči in da je bilo vse dogovorjeno vnaprej. Ni mu uspelo niti na višjem sodišču in z menjavo odvetnika.

»Prepričan sem, da je bilo vse dogovorjeno. Kupnine nisem dobil povrnjene, čeprav imava notarske zapise. Kupnina je znašala ca. 3 tisoč evrov. Za odvetnike sem plačal ca. 4 tisoč evrov, kril stroške prodajalca, izvedenca, vse skupaj je naneslo na ca. 9 tisoč evrov stroškov«, pravi Klement.  In nadaljuje, »nekoč sem vozil kamion, kolikor sem vzdržal. Imel sem denar, moja povprečna plača je bila okrog 3 tisoč evrov. Vedeli so, da imam privarčevan denar.  Zato so se spravili name. Na Murino delavko se sigurno ne bi spravili.«

Klement pravi, da je podjetje moral zapreti, ker je imel vse blokirano in ni mogel več nič delati. Zaradi tega naj bi prejel več davčnih kazni, zaradi blokad pa je imel tudi bančne stroške..., skupno stroške ocenjuje na ca. 20 tisoč evrov. Ker ni »bil tiho«, se je zapletel še v spor s sodnico.

»Gladovno bom stavkal naprej. Sedaj so mi vzeli plakat. V ponedeljek začnem s stavko ponovno v Ljubljani« še pravi  Klement. Prepričan je, da je žrtev pravosodja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2015 ob 13:14 pfg gost

      Takih primerov bo vsak dan več.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2015 ob 14:00 gost mrv gost

      Naše pravosodje je gnilo, nesposobno, neučinkovito in še kaj. Samo sedijo na dobro in preveč pčalanih stolčkih, njihovo delo pa lahko ocenjujemo državljani. In povedali smo ,kaj si mislimo. Primer je soboške predsednice sodišča, ki je lagala o identiteti in še upa kandidirati dalje. Taki bi morali izgubiti licenco za opravljanje službe in žalostno, da so sploh sodniki, ali pač po čudnem naključju. Sicer pa nas o totalno zavoženem sodstvu opozarja tudi Evropa. Politika bi se morala popolnoma odstraniti iz sodstva in še iz česa. Ampak kaj, ko nekaterim veljakom tako ustreza. Žalostno je živeti v taki državi, ko vsak dan padajo okostnjaki iz omar, okostnjaki zadnjih dvajsetih let.

      46 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2015 ob 14:03 gost

      Spoštovani Pomurec. Vsaka vam čast, da ste objavili to novico malega človeka, kateri se bori proti znani korupciji v M.Soboti. Spletni portal Pomurje je novico objavil in potem verjetno pod pritiskom lobijev odstranil novico. Znani novinar tistega medija objavlja samo, tiste zadeve, katere mu prijatelji iz sodišča in policije dovolijo in skrbi da njihovi grehi ne pridejo v časopis. Klement opozarja na to, kar je v M.Soboti rak rana že leta in leta. Tričetrt sodnikov je zelo k............ Najbolj tisti pred penzijo. Tak, da za mene osebno je bolj spoštovan zidarski delavec, kateri gara, kot pa k....... , kateri sedijo in brez slabe vesti že vnaprej odločajo. Hvala Pomurec.

      39 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2015 ob 16:53 Ničvredneži večno in povsod gost

      Spostreljat to novodobno mafijo saj nam taki ne koristijo.Koristijo nam samo dobri delavci taki ki so v štali gor zrasli intaki ki hodijo z žulji iz službe to so dobri delavci ne pa taki sralaši polni laži in brez vesti do delavca,poznam znanko ki dela na upravi pa se nosi kot boginja,še pozdravit se noče če nisi tak len šminker kot je ona.Toti nekateri mislijo da kruh sam od sebe zraste ali pa da kolbas naredi računalnik oz printer...

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2015 ob 17:04 gost

      Lahko nas je sram ker samo tu blebetamo pa se delamo pametne namesto da bi se mu pridružil,saj en nebo nič dosegu...

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.03.2015 ob 17:09 Uprava gost

      Tu je dokaz da ti v toti gnili Zloveniji gre bolje če nič ne delaš...

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2015 ob 18:09 gost

      Gda je znani Soboski sodnik dvomljivoga slovesa pred 3 lejtami vdaro svojo izvenzakonsko parnerko, kera tudi je tožilka v Sobote so itak nej pijsale. Pa policija je bijla na kraje, te pa tij on obravnava družinsko nasilje,... nega pravice.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.03.2015 ob 6:26 jo70 gost

        mrtvo izvrsiteljico so nasli nekje v gozdu, policija pa ni odredila obdukcije, le zakaj??

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.03.2015 ob 18:44 gost

      Nič se ne da doseči, predsednica sodišča v M.Soboti znano , direktor policije znano. Ljudje na takšnih položajih bi morali biti brezmadežni. Kar od njih vemo je že preveč, kar pa še ne vemo. Zato je Klement v breizhodnem položaju.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.03.2015 ob 18:57 Stewen gost

      ARBITRAŽA - Na podlagi skopih podatkov v "članku", je težko komentirati zadevo. Za nakup stanovanja je plačal 3.000 evrov. Verjetno je bila to "kapora" in je bila (?) sestavljena pisna pogodba ali vsaj ustni dogovor (ki ga ne smemo kar "požreti"). Po tem znesku bi najbrž moral plačati (naenkrat ali v obrokih?) še ostalo vsoto .Sklepam,da je prišlo do prekinitve pogodbe. To bi lahko naredil katerikoli pogodbenik. Če je krivda pri kupcu,potem se zato prodajalec otepa vrnitve are. Sodišču je verjetno dokazal, da je zaradi prekinitve pogodbe oškodovan. Razumem kupca,ker je ravnal kot je ravnal si nakopal dodatne stroške in še kaj. - Če pa od pogodbe odstopil prodajalec, čeprav je kupec držal dogovora, potem pa je treba "udariti" njega. Seveda predpostavljam, da je prodajalec prodajal stanovanje katerega ni le posestnik, ampak zakoniti lastnik.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.03.2015 ob 12:16 svetnik gost

      Klemen ne laži sebi pa drüjgin,raje na tvoje transparente napiši ka so te izvedenci že dostakrat ocejnili za neprištevnoga in te poslali na obvezno psihiatrično zdravlenje, pa napiši ka si že biu obsojeni za grožnjo pa te san sveti Čeferin nej rejšo, neven če je se tau že pravnomočno ali istina je. pa zapoumni si že za idnauk ka te soudi ZAKON nej pa lidje keri samo v slüjžbe odijo ka pejneze za život dobijo, da do pa računalniki na obravnavaj sedeli pa ti soudili zaradi tvojih kršitev zakonov pa se neboš spravlo na sodnike pa tožilce ampak na elektro firmo ka napaja te mašine ali pa na proizvajalca softwera? eh idi nekan raje ... maš srečo ka si v SLO, vej avstrijci bi te že zdavnaj strpali v kakšen stari grad, madžari pa vgrajsko klejt. Aja, lička maš še kar okrougla, nede ti škoudilo malo posta.

      2 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2015 ob 17:17 gost

        @svetnik, tebi želen, ka sprobaš inauk v življenje, ka boš isko pravico pri bande na Slomškove,... pa je ne boš najšo. Klement ne daj se jim.

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2015 ob 18:13 gost

        Glede na svetnikovo pisanje je razvidno, da je tozilkin sodelavec, prijatelj ali sorodnik. Tako, da se njemu ni treba nicesar bati.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2015 ob 18:29 svetice gost

        Svetnik, ali je ta psihiatricna mnenja pisal tozilkin kolega oziroma prijatelj Jozef Magdic iz Rakicana, kateri napise taksno mnenje, kakrsno se mu naroci. To je povedal sam okrajni sodnik Gorazd Tivadar na policijski postaji Ljutomer v prico pomocnika komandirja

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.03.2015 ob 13:44 svetice gost

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.03.2015 ob 13:52 gost

      Ni mi jasno, kako je lahko nekdo obsojen, kateri je nepristeven. V zakonu jasno pise, da kdo je nepristeven ni kriv. Torej ne obsoja zakon kot ti trdis, ampak ljudje. Si kontradiktoren. Po mojem te je tozilka poslala v akcijo, ker ga zelis blatiti in ocitno veliko ves. Kolikor jaz vem, je prav ta tozilka zavrgla, da gre za groznje. To zavrzeno kazensko ovadbo ti z njenim podpisom lahko posredujem. Pa mi razlozi, kako lahko kazensko ovadbo zavrze in iztocasno nadaljuje z pregonom. Tega ji zakon ne dovoljuje. Da dela taksne stvari, kakrsne se zaveda, da jih ne sme, se samo lahko se vprasam, ce je to storila zastonj ali za to prejela podkupnino? Po mojem mnenju tega ni storila zastonj, ker ni kmecke logike, da bi sla namerno krsit zakona...... Se vec ti lahko dokazem, da sploh ni iztocasno zavrgla kazenske in nadaljevala pregona, kar dokazuje nadzor nad spisom, ki se je opravljal pred Vrhovnim drzavnim tozilstvom, zunanjega oddelka v Kopru, kateri ni ugotovil nobenih nepravilnosti, kar pomeni, da je sla spreminjat za nazaj in celo pisat datumov za nazaj. V kolikor bi to storila iztocasno bi nadzor ugotovil nepravilnosti in bi ukrepali.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.03.2015 ob 18:49 gost

      Najvecja zalost in sramota je, da more clovek gladovno protestirati

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.03.2015 ob 14:39 sobotainfo gost

      druga plat zgodbe je na sobotainfo - vredno branja

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.04.2015 ob 12:28 XXXxx... gost

      To več tu v Zloveniji ni sramota če gladovno stavkaš,to je že Realnost...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.