https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V prihodnjih dneh čistilne akcije in »Ura za Zemljo« v Murski Soboti

18.03.2015 ob 11:00  

Tudi letos Mestna občina Murska Sobota skupaj s podjetjem Saubermacher & Komunala ter krajevnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi organizira čistilne akcije in sanacije divjih odlagališč. Mestna občina Murska Sobota se vključuje tudi v okoljski dogodek »Ura za Zemljo«.


Čistilne akcije bodo potekale v soboto, 21. marca 2015 v mestu Murska Sobota ter krajevnih skupnostih: Bakovci, Satahovci in Nemčavci.

V soboto,  28. marca 2015 bodo čistilne akcije potekale v krajevnih skupnostih: Černelavci, Veščica, Kupšinci, Pušča, Polana, Markišavci, Nemčavci, Krog in Rakičan.

Zbirališča za akcije so:

- ob 8.00 pred vaškimi domovi po krajevnih skupnostih, oziroma drugih običajnih mestih

- ob 8.30 ob teniškem igrišču v Fazaneriji (za mestne četrti).

Rokavice in vrečke, ki sta jih priskrbeli podjetje Saubermacher & Komunala in Mestna občina Murska Sobota, bodo udeležencem razdeljene ob prihodu na akcijo. Na akcije ste vabljeni vsi (občani, društva, organizacije, šole), ki vam čisto okolje pomeni vrednoto.

V Mestni občini Murska Sobota, kjer se iniciativi »Ura za Zemljo« letos pridružujemo že šestič, bomo tudi letos v soboto, 28. marca 2015, med 20.30 in 21.30 ugasnili luči javne razsvetljave, tam kjer tehnologija to omogoča, pa bo osvetlitev zmanjšana za 50%.   Luči bodo izklopljene na določenih kulturno zgodovinskih objektih, med drugim bo ugasnjena osvetlitev spomenika na Trgu zmage, v temi bo ostal grad ter številne ulice. S tem bo Mestna občina Murska Sobota privarčevala 38kWh električne energije.

Mestna občina je med drugim pozvala tudi vse večje trgovske centre v mestu, da na ta dan ugasnejo oz. zmanjšajo osvetlitev na svojih parkirnih mestih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2015 ob 12:25 gospon gost

      Takšnij akcij ne potpiram in tudi se jih nebi udeležil ker vedno za nekimi LENUHI pospravljat.Pa dajte enkrat te LENUHE aktivirajte in naj čistijo zasabo pa bo mir.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2015 ob 12:28 gost

      gospon lolek, ka tebi tou v glavi špila?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2015 ob 13:41 ena mama gost

      se strinjam z gosponon...vsak se naj zamisli in ne bo teh smeti vsepovsod...Moje smeti končajo vedno v košu, če pa ga ni pa v žepu ali v torbi, avtu...tako učim tudi moje otroke.. ne podpiram teh akcij, ker dajejo lenuhom podporo. žal...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.