https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sanjska služba: Z urejanjem Facebook strani pri Židanu do 40 tisočakov

19.03.2015 ob 8:40  

Na Ministrstvu za kmetijstvu, gozdarstvo in prehrano (MKGP), ki ga vodi Dejan Židan so razpisali javni natečaj, kjer lahko za urejanje facebook strani v enem letu prejmete tudi do 40.000 evrov.


Namen javnega natečaja je izbor izvajalca za enoletno izvajanje spletnega komuniciranja preko spletnih kanalov MKGP za nacionalni projekt splošne promocije lokalne hrane »Lokalna kakovost«.

V sklopu projekta delujeta spletna stran www.lokalna-kakovost.si in faceboook stran Lokalna kakovost. Spletno stran je bila vzpostavljena, kot eno od orodij v okviru promocijske kampanje generične promocije ministrstva v letu 2013, izdelala pa jo je agencija Digital, vendar agencije s tem imenom v danes v Sloveniji nismo uspeli najti. Na ministrstvu pa pojasnjujejo, da so spletno stran obdržali, saj posreduje temeljna sporočila kampanje še naprej.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da so za spletno stran že v preteklosti skrbeli zunanji izvajalci, in tako bo tudi v prihodnje, saj iz obstoječih kadrovskih virov na ministrstvu ni bilo mogoče zagotoviti podpore delovanju strani in, da so celotni stroški spletne strani od leta 2013, brez oglaševanja do zdaj znašali 45.042,00 evrov, v letu 2014 pa je bilo izvedeno naročilo za vzdrževanje spletne strani in spletno komuniciranje z agencijo Appoteka d.o.o..

FOTO: www.lokalna-kakovost.si

Na spletnem portalu slovenskenovice.si poročajo, da so se na ministrstvu konec leta 2014 odločili za natečaj in izbor na enega izvajalca, ker celotno spletno komuniciranje v sklopu projekta Lokalna kakovost do sedaj ni bilo zastavljeno na enoten način. Izbrani izvajalec bo na podlagi postavljene strategije prevzel vse naloge spletnega komuniciranja, s tem pa tudi odgovornost za uspešnost komuniciranja. Ceno natečaja so na ministrstvu določili na podlagi predhodne raziskave trga, rok za sprejem ponudb pa se je iztekel v ponedeljek 16. marca.  

FOTO: Facebook Lokalna kakovost

Izvajalec bo moral ohraniti dosedanja orodja (spletno mesto, facebook stran in e-novice) in ob tem doseči boljše rezultate, ter predlagati nove načine spletnega komuniciranja (Instagram, spodbujanje hashtagov, spodbujanje povezav na FB, nagradne igre, večji poudarek na slikah/oblikovanju). Prav tako pa bo izvajalec moral zagotoviti pisanje in objavo bloga (enkrat tedensko), pisanje in objavo prispevkov na podstrani »Aktualno« (najmanj enkrat tedensko), pisanje in objavo novic na facebooku (najmanj dvakrat tedensko), pošiljanje e-novic (najmanj enkrat tedensko). Do sedaj je facebook stran Lokalna kakovost zbrala 13.522 všečkov in v mesecu marcu pet objav, na spletni strani Lokalne kakovosti občasno najdemo osvežene novice, na elektronske novice pa je trenutno prijavljenih 1767 ljudi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.