https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na letošnjem Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni električni avtomobili

Gornja Radgona, 23.03.2015 ob 7:05  

Letošnji prvi radgonski sejem se bo odvijal med 26. in 29 marcem. Pomladni sejem bo tokrat bolj obarvan zeleno, poleg sejma Gradbeništva, energetike, komunale in obrti bo že drugič potekal tudi sejem Green - za trajnostne tehnologije in zeleni življenjski slog. Na ogled bodo poleg gradbenih materialov tudi električni avtomobili, električne črpalke, brezplačna svetovanja za obrt in energetiko in še več ...

Gornja Radgona slovi po 35-letni tradiciji prirejanja sejmov, letošnji Pomladni sejem je dodatno razširjeni, poleg sejma Gradbeništvo Megro bodo obiskovalci lahko videli tudi sejem Komunale Kogro, Pomurski obrtni sejem Pos in Mednarodni sejem trajnostnih tehnologij ter zelenega življenjskega sloga Green. Letošnje leto želijo organizatorji na Pomladnem sejmu spodbujati razvoj zelenih delovnih mest ter socialnega podjeništva. Na različnih posvetih, okroglih mizah in pri razstavljalcih bodo tako storkovnjaki kot ostala široka javnost lahko dobili informacije, kako v prihodnosti graditi objekte s pomočjo zelene energije in naravnih materialov.

Razstavljanja na Pomladnem sejmu se bo udeležilo 200 razstavljalcev, med njimi še 8 tujih držav, to so Avstrija, Italija, Luxemburg, Madžarska, Nemčija, Slovaška, Švedska in ZDA. Poudarek namenjajo tudi izobraževanju mladega kadra in svetovovanju pri izbiri primernih deficitarnih poklicov, ki krojijo prihodnost.

Na Pomladnem sejmu, ki se bo odvijal med 26. in 29. marcem, bodo lahko obiskovalci poleg naravnih gradbenih materialov videli tudi električne avtomobile, dvokolesnike, električna kolesa, hibridne avtomobile, mobilno električno črpalko, varčne elektro motorje; predstavljena bo tudi industrijska konoplja ter njena uporaba tako v tekstilnih in drugih industrijah kot pri kmetovanju ali gradbeništvu. Poudarek namenjajo tudi start-up podjetjem in njihovim zelenim idejam.

Kot se za pomlad spodobi, bo tokratni pomurski sejem zares pomladno obarvan. Največja novost, ki se razlikuje od drugih sejmov je široka dobrodelnost organizatorjev in ostalih obiskovalcev. Vsak, ki bo s seboj prinesel vsaj 5-10 kg starega papirja ali 5 kosov uporabnih oblačil bo na vstopnico dobil 50% popust. Enodnevna vstopnica za odrasle sicer stane 4 evre, za učence, dijake in študente pa 2 evra. Vstopnine za otroke in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni. Popusti se bodo računali tudi na število posameznikov v skupinah nad 20 oseb.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.