https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaključek natečaja za osnovne šole »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«

26.03.2015 ob 9:00  

V prostorih Tehniškega muzeja Bistra pri Vrhniki je v četrtek, 12. marca 2015  potekal zaključni dogodek natečaja za osnovne šole »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«. Natečaj je organiziral distribucijski operater električne energije SODO d.o.o. že tretjo leto zapored, namen natečaja pa je mlade spodbuditi k razmišljanju o varčevanju z energijo.  


Na tokratnem natečaju so učenci in učenke z izdelavo kratkih filmov prikazali, kako lahko sami prispevajo k smotrnejši in preudarnejši rabi električne energije.

Družba SODO je k sodelovanju v projektu povabila več kot 20 osnovnih šol, saj so prav otroci tisti, ki najlažje spremenijo potratne in ustaljene navade pri porabi električne energije. 109 učencev iz 14 osnovnih šol se je z veseljem odzvalo na povabilo in skupaj z mentorji ter koordinatorji so izdelali 20 kratkih filmov, v katerih so na duhovit in ustvarjalen način prikazali rešitve, s katerimi lahko z zgolj malimi koraki bistveno zmanjšamo porabo električne energije na šoli, doma ali v lokalni skupnosti.

Komisija je pri ocenjevanju prejetih filmov upoštevala dve merili, in sicer jasnost in poučnost vsebine ter ustvarjalnost pri predstavitvi idej o varčevanju z električno energijo.

Drugo mesto so na natečaju zasedli učenci OŠ Gornji Petrovci. Avtorja filma »Varčujmo z električno energijo« sta učenca 7. razreda Sven Bogataj in Goran Časar, njuna mentorja pa Kristijan Marinič in Bojana Keršič Ružič.

Učenci prvih treh zmagovalnih osnovnih šol se bodo za nagrado odpravili na izobraževalne izlete, ki jih bo za učence in učenke organizirala družba SODO d.o.o.

Vse sodelujoče osnovne šole  pa so prejele tudi varčen namizni računalnik z zaslonom.

 Izdelane kratke filme si lahko tudi ogledate na tej POVEZAVI

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.