https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Nuši iz Ižakovcev ob polnoletnosti zapeli nepozabno podoknico

Ižakovci, 24.03.2015 ob 11:00  

V okviru Podoknice NeDeljskega so Nuši Celec za 18. rojstni dan v Ižakovcih zapeli podoknico. Letos je prireditev potekala že devetindvajsetič. Program je vodil Franc Prestotnik skupaj s humoristoma Mačo in Mejke. Prestotnik je poleg vloge voditelja odigral še vlogo podokničarja.

Podokničarja so pripeljali člani društva »Pufkači« Ižakovci ob spremljavi članov skupine Lan. Vse skupaj pa je potekalo pod budnim očesom »pozvačina«.

Preden je podokničar lahko splezal na balkon, se je mogel dokazati v spretnostnih nalogah kot so žaganje drv, cepljenje drv, delo s kolovratom in druge. Nato ga je čakala najbolj prijetna naloga in čast, da je lahko po lestvi s šopkom splezal do dekleta in mu zapel podoknico.

Letošnjo podoknico je gostila družina Viktorije Celec. Na prireditvi so s plesom nastopili učenci Folklornega društva OŠ Beltinci. Podoknica je pritegnila mnogoštevilne obiskovalce. Za zabavo so poskrbeli Mladi Pomurci in Slovenskogoriški kvintet. V programu pa so sodelovala domača društva in OŠ Beltinci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      24.03.2015 ob 12:40 smrt

      Ka so se te böjrašje kcoj phali pa bojler in drüjgi ?

      27 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. jonie
      24.03.2015 ob 22:53 jonie

      zato ka te maš ti kaj napijsate tu, sicer pa verjetno nemaš pojma kak te zadejve potekajo zato pšššš

      2 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. smrt
      25.03.2015 ob 14:41 smrt

      Fuj šli so jesti čakat pa pijačo no končno za seljake je to značilnio in tradicija za njih .Kak je Prekmurski narod gratal peroven in požrejšen to nemren vörvati

      26 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.