https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Civilna iniciativa: »Če je uhajal plin, seveda ne najdemo nafte!«

25.03.2015 ob 15:00  

Pred časom smo poročali, da so se v Petišovcih pričele preiskave o domnevnem uhajanju nevarnega plina iz vrtine Petrolovega Geoterma. Medtem, ko je Petrol Geoterm v izjavi za javnost razkril laboratorijske analize zemljine in potrdil, da le-ta ni onesnažena, na civilni iniciativi pravijo, da prav s temi analizami Petrol Geoterm priznava kontaminiranost zemlje.


Petrol Geoterm: Zemljina ni onesnažena s surovo nafto

Podjetje Petrol Geoterm je v izjavi za javnost sporočilo, da so sprožili ustrezne postopke, ter opravili vse potrebne vse potrebne analize in testiranja, ki so pokazala, da ni v nobenem primeru šlo za nevarne stvari. Prijave so se tako izkazale za lažne. Prav tako je podjetje Petrol Geoterm naročilo laboratorijsko analizo zemljine, ki je pokazala da le-ta ni bila onesnažena s surovo nafto.

V primerjavi z rezultati analiz matične zemljine so bile zaznane rahlo povišane vsebnosti ogljikovodikov oziroma mineralnih olj, kar je bilo mogoče sklepati že iz zgleda madežev na zemlji. Ugotovljena vsebnost žvepla nakazuje, da je zemljina površinsko nekoliko onesnažena z odpadnim mineralnim oljem. Kontaminacija s surovo nafto je na podlagi opravljenih analiz izključena.

V povezavi z ostalimi prijavami, je bilo javnosti že sporočeno, da v primeru »rumenkaste tekočine« ni šlo za nevarne snovi, temveč za »lužo«, ki je bila posledica obsežnega deževja. Prav tako je bilo že na dan prijave domnevnega uhajanja plina ugotovljeno, da prisotnosti plina v zraku ni bilo, poročajo iz družbe Petrol Geoterm.

FOTO: Leon Novak, lendavainfo.com

Civilna iniciativa: Rezultati analiz potrjujejo kontaminiranost zemlje

Na sporočilo podjetja Petrol Geoterm so se odzvali tudi v Civilni iniciativi ustavimo fracking v Sloveniji, kjer pravijo, da z velikim veseljem berejo izjavo za javnost Petrola Geoterm, saj so razkrili laboratorijske analize, kontaminirane zemlje na mestu uhajanja plina.

Strokovnjak bo takoj vedel, da nosi surovi zemeljski plin s sabo nekatere lažje ogljikovodike ter merkaptane, to je žveplove pliine, kaj je analiza tudi prikazala, ter Petrol Geoterm priznal, so še dodali na civilni iniciativi. Hkrati pa upajo, da bo Inšpektorat RS za okolje in prostor opravil svoje delo ter v najkrajšem možnem času začel z izkopavanji na terenu.

»Če je uhajal plin seveda ne najdemo nafte! To je tako, kot če bi v vodi bila in iskali sol, analizo bi pa delali na prisotnost alkohola in objavili da v tej vodi ni alkohola,« so še dodali na civilni iniciativi.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2015 ob 18:40 čukin berek gost

      Seveda ce ti ne uhaja blato ti uhaja voda jebeti kmetje edni . Ka do se tej z tejmi baro metri repencili in lagali ha . Pa kak ste lehko tak nori in dokazujete laži no me zanimle Frajerji seljački.Ste kot strune zajedalske kop pijavke prisesalne lažnive.A za velik honorar ha to vam je INTERES sramota selhjačka.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2015 ob 18:58 gost gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.03.2015 ob 20:05 gost

      Naivneže je lahko naplahtati..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2015 ob 20:13 gost

      Rezultati analiz potrjujejo kontaminiranost zemlje od škropljenja naše EKO zemlje že kakšnih 30 kusur let +++ LEKOVIH sežigalnih BIO-ANTI snovi v zraku in LJubih zelo zdravih BIO???????plinarn in njihovih izpustov gnojnice v naravo. NAJ se tej EKO pametnjakoviči malo zamislijo o svojih zahtevaH-.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.