https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dobrodelna zabava Z roko v roki za Denisa Krambergerja

27.03.2015 ob 7:05  

V soboto, 4.aprila, bo v Oxygenu v Ljutomeru potekala dobrodelna zabava Z roko v roki za Denisa Krambergerja.


Dobrodelno zabavo organizirajo njegovi prijatelji glasbeniki, vstopnina je 5 EUR, celotni izkupiček pa bo namenjen za Denisa Krambergerja. Natopili bodo: Skupina TROPIC, Ansambel OPOJ, The COCK-TAILS, Anita Kralj, DJ Salex, Ritem Balkana, MSN DJs, DJ JuraS, Bastino, Josh Somen in DJ Z’Spin. Vsi nastopajoči so se svojemu honorarju odpovedali.

Naj spomnimo:

33-letni Denis Kramberger, nekdanji filmski igralec, glasbenik, D.J., moderator, koproducent in podjetnik, je zbolel za hudo boleznijo. Njegovo edino upanje je operacija v Združenih državah Amerike,  za katero pa mora zbrati več kot 270.000 evrov.

Mladi Radgončan Denis Kramberger je pred dvema letoma hudo zbolel, njegovo bolezen so diagnosticirali kot tumor možganskega debla. Po diagnozi tumorja je Denis oktobra 2013 zbolel še za pljučnico in pljučno embolijo, ki je jo je premagal in s pomočjo fizioterapije tudi shodil. Pričeli so zdravljenjem s kemoterapijo, a se je njegovo zdravstveno stanje tako zelo poslabšalo, da je pristal na invalidskem vozičku in sčasoma postal skoraj negiben. Zaradi slabega zdravstvenega stanja so zdravniki jeseni 2014 ustavili kemoterapijo.

V Avstriji, Nemčiji in Švici mu zdravniki niso znali pomagati, zato je letos januarja je Denis z ženo in materjo poletel še v Phoenix, kjer ga je, na eni najbolj priznanih institucij za tumorje, sprejel dr. Robert F. Spetzler, eden vodilnih zdravnikov s tega področja. Tam so že po prvem pregledu ugotovili, da so Denisove možnosti za ozdravitev zelo visoke (kar 95%), vendar je visoka tudi cena zdravljenja. To bi naj stalo okoli 270.000 evrov. Medtem ko avstrijska zdravstvena zavarovalnica preučuje možnosti za plačilo operacije in poznejšega zdravljenja, bo potrebno zbrati tudi veliko sredstev za spremstvo, ki ga zavarovalnica ne plačuje.   

FOTO: mojkraj.info

Po vrnitvi iz ZDA se je Denisovo zdravje poslabšalo, zato je pred dnevi bil na operaciji v Gradcu, kjer so mu stavili sondo za hranjenje. Trenutno pa je v bolnišnici v Fürstenfeldu, kjer čaka na to ali bodo domači uspeli zbrati dovolj sredstev za nujno potrebno zdravljenje.

Če želite Denisu pomagati, lahko to storite s prispevkom na spodnji račun.
Račun Denis Kramberger
IBAN AT75 3800 0000 0630 5452
BIC RZSTAT2G
8130 Frohnleiten
Badgasse 11
Avstrija

Denisu lahko pomagate tudi s SMS donacijami (do 27.3.2015).

Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 evrov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2015 ob 12:38 gost

      Pa evo opet, zakaj takim ubogim država ne pomore, ko so v stiski in takih je več, pa potem starci, invalidi, itd.ti ki so državi nekaj dali (z delovno dobo) in si zaslužijo pomoč, ne, romom pa velikodušno gradijo in jih ujčkajo pa si tega niti najmanj niso zaslužili, še smejejo in norčarijo se iz države.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.