https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

RIS Dvorec Rakičan dva dni v znamenju zanimivih ekoloških razprav

Rakičan, 26.03.2015 ob 15:00  

V RIS Dvorcu Rakičan poteka v četrtek in petek že deseti mednarodni znanstveni posvet z naslovom Ekologija za boljši jutri. Posvet so na novinarski konferenci predstavili mag. Robert Celec, direktor RIS Dvorec Rakičan, Dane Katalinič, predsednik organizacijskega odbora ter red. prof. dr. Samo Fošnarič, podpredsednik oganizacisjkega odbora in predsednik znanstvenega odbora posveta.

 

Okoljska vzgoja in trajnostni razvoj v interakciji z okoljskimi spremembami

Osrednja tema letošnjega posveta je okoljska vzgoja in trajnostni razvoj v interakciji z okoljskimi spremembami. Z njim nagovarjajo različne strokovnjake, predvsem s področja pedagoške prakse, skupna tematika pa je okoljska vzgoja in sodobni ekološki izzivi v procesu izobraževanja. Eden izmed pomembnih ciljev je prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela, ki bodo dobra osnova in motivacija za okoljsko ozaveščeno znanje. Tematski sklopi posveta pa so ekološke vsebine dobre pedagoške prakse, ekološki problemi sodobnega sveta, ekologija in agronomija podeželja ter ekološke vrednote v vzgojno izobraževalnih programih.

Ekonomija, ekologija in etika morajo biti povezane v celoto

Mag Robert Celec, direktor RIS Dvorca Rakičan je povedal, da je udeležba na letošnjem jubilejnem posvetu odlična. Poleg števila udeležencev je izpostavil tudi kvaliteto in raznovrstnost vsebin, ki so letos na zavidljivi ravni.  Ekonomija se mora po njegovih besedah povezovati z ekologijo in etiko, vse tri morajo biti povezane v celoto, kar je temelje družbene odgovornosti, o kateri se veliko govori. Rakičanski dvorec bo ta dva dni središče zanimivih razprav, inovativnih idej in ustvarjalnega razmišljanja. Napovedal pa je tudi že junijski posvet z naslovom Izzivi, pasti in težave sodobne družbe, ki bo prav tako mednarodni.

Dane Katalinič je povedal, da so do sedaj pripravili že deset ekoloških zgodb. Posvet se še vedno ni »izpel« in je vsako leto znova aktualen. Posebna vrednost posveta je, da znanstveniki in strokovni delavci določene tematike prenašajo pri svojem delu v prakso, na posvet pa vnašajo svoja spoznanja iz prakse.

Red. prof. dr. Samo Fošnarič pa je med drugim povedal, da bodo izdali tudi zbornik – bilten, v katerem bodo objavljeni in zbrani prispevki vseh sodelujočih na posvetu. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.