https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Radencih župan mandat zaupal Alešu Kaučiču

28.03.2015 ob 11:00  

V Radencih so na 4. redni seji občinskega sveta potrdili mandat novima občinskima svetnikoma, Sašu Zidarju in Srečku Rautarju. Prav tako je bil predstavljen novi podžupan občine Radenci, Aleš Kaučič.

Minuli torek je v sejni sobi Izvir hotela Radin potekala 4. redna seja OS Občine Radenci. Na tokratni seji so v drugi obravnavi potrdili proračun za letošnje leto. Potrjeni letni načrt razpolaganja z javnimi sredstvi občine Radenci predvideva za leto 2015 9.037.032 evrov prihodkov in 9.323.067 evrov odhodkov. Na odhodkovni strani med investicijskimi odhodki enega največjih načrtovanih izdatkov predstavlja gradnja vodovodnega omrežja v sklopu projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C, za kar je namenjenih skoraj 6 milijonov evrov.

Sprejeli so tudi sklep, da se speljejo vsi pravni postopki za ugotovitev odgovornosti odgovorne osebe v zvezi s Projektom 5 poštnih kočij. Ugotovljeno je bilo namreč, da v tem projektu ne bodo dobili povrnjenih nekaj manj 35.000 evrov, krivdo pa valijo na bivšo direktorico Zavoda za turizem in šport Sonjo Kreslin.

Potrdili so tudi sklep o podelitvi Programa oskrbe s pitno vodo Občine Radenci, ki ga je pripravil izvajalec javno gospodarske službe oskrbe s pitno vode, to je SIM Radenci d.o.o. Potrdili so tudi predračunske cene občinskih gospodarskih javnih služb za varstvo okolja in sicer, predračunsko ceno omrežnine, ki za osnovni priključek znaša 6,82 evra mesečno ter predračunsko ceno vodarine, ki znaša 0,6975 evra za m3 prodane pitne vode. Potrdili so tudi subvencijo za omrežnino v višini 41,348 % za nepridobitne uporabnike in subvencijo za vodarino v višini 28,315 % za nepridobitne uporabnike.

Aleš Kaučič postal nov podžupan

Na seji je bil predstavljen novi podžupan občine Radenci, mandat je župan Janez Rihtarič zaupal Alešu Kaučiču. V obrazložitvi je navedel, da se je zanj odločil, ker je bodoči pravnik, ki je pripravljen delati in ima že sedaj ogromno pravnega znanja, hkrati pa je ocenil, da je prav „da damo priložnost tudi mladim“.

Občinski svet potrdil mandat novoizvoljenima svetnikoma

Po tistem, ko sta Ivan Rihtarič in Dušan Domanjko, ki sta bila na jesenskih lokalnih volitvah kot kandidata Civilne iniciative (CI) Radenci izvoljena v občinski svet in sta po potrditvi mandatov novembra 2014 podala odstopno izjavo, so v Radencih 1.februarja 2015 izvedli ponovne volitve. Na seji so tako enoglasno potrdili mandat novoizvoljenima članoma občinskega sveta, Sašu Zidarju in Srečku Rautarju.

Na naslednji seji bo prisotna Civilna iniciativa

Civilna iniciativa je podala predlog, da se na naslednjo sejo, ki bo predvidoma 21.4.2015, uvrsti v obravnavo točko, ki jo predlaga Civilna iniciativa v zadevi „Izplačilo odškodnine za objekt Mauko“ v Radencih. Slednje so predlagali po tistem, ko so na občini vpogledali v dokumentacijo, saj so mnenja da je občina izplačala previsoko odškodnino skupaj z zamudnimi obrestmi (na podlagi sodbe prvostopenjskega sodišča) in v letošnjem letu še zamudne obresti na podlagi odločitve o vloženi reviziji s strani družine Mauko na Vrhovnem sodišču. Družina Mauko je namreč pred leti vložila denacionalizacijski zahtevek za vrnitev hiše v Radencih.

Prav tako so vpogledali tudi v dokumentacijo, ki je povezana s čistilno napravo v Radencih. Komisija Civilne iniciative je pripravila poročilo o svojih ugotovitvah v zvezi z zadevo Mauko in le to želi predstaviti na seji občinskega sveta. Občinski svet je potrdil uvrstitev te točke na naslednjo sejo.

Namesto papirja, pred svetniki prenosniki

Ponekod so se pojavljale govorice, da je občina Radenci za nakup osebnih računalnikov, za katere so se svetniki odločili in potrdili sklep na 2.redni seji OS dne 18.12.2014, namenila cca 21.000 €, kar pa na občini zavračajo. Občina je kupila 16 računalnikov in sicer 15 za potrebe občinskega sveta in enega za župana, svetnik Aleš Kaučič pa se je osebnemu računalniku odpovedal. Izbira je bila opravljena na podlagi najugodnejše ponudbe, znesek nabave vseh računalnikov pa je znašal 6298,00 € z DDV. Za nakup računalnikov za potrebe delovanja članov in članic OS se je občina odločila iz razloga zmanjševanja materialni stroškov, saj odslej obširno gradivo več ne pošiljajo v papirnati obliki, temveč po e-pošti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2015 ob 12:17 fosekl gost

      Kako lepe bele športne nogavice ima gospod na prvi fotografiji :-)

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2015 ob 14:02 swing gost

      Bog pomagaj ! Tile svetniki izgledajo tako , kot gdaj tele prvič vidi vrata ! Vsi nekam prestrašeno izgledajo , kot da prvič sedijo pred ekrani misleč najbtž , da ne grizejo ! Kakšen je potem rezultat ????

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.03.2015 ob 9:13 nočni ftič gost

      Jaka kapaciteta,...dobre reference, ... težki bodoči pravnik, keri v cca dolgih 6 letih bluzenja ni sposoben diplome spisati. V tej zblojeni občini je lahko župan kdorkoli, samo se je potrebno znebiti te mafije, pa bo razvoj takoj na planu. Če pa je lehko Alek podžupan, potem je na tej funkciji lehko tudi metla pa je vseeno.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.03.2015 ob 15:39 slatina gost

      Ne vem, če eni vejo v kaj gledajo? Že pogled pove, ka jim je prenosnik španska vas. Vsi prestrašeni, kak je že en pred tem ugotovil. Glanzkopf je večni svetnik. Je enostavno postal inventar občine. Očitno v nekaterih strankah ne premorejo kadra. En si glavo podpira. Le kaj je noter tak težkega, da je treba pisker gor držati? Ko jih vidiš bi pomislil, da se je zbrala kakšna skupina, ki bo zaigrala komedijo. Njihovi rezultati bodo pa tragedija. Odstopljeni so jih dobro nategnili.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.03.2015 ob 21:13 pravi nočni ftič gost

      Ti nisi nikoli nočni ftič in nikoli ne boš. To da je Alek postal podžupan, je nekaj najbolj pozitivnega kaj se je zgodilo v tej občini v vseh teh letih in zelo lepa gesta župana g.Rihtariča. Alek delaj v miru, ker za tabo stoji skupina dobrih in predvsem pravih prijateljev.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.03.2015 ob 10:31 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.