https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Rdeča kapica priklicala pravljično vzdušje na OŠ Bogojina

01.04.2015 ob 7:05  

Na osnovni šoli Bogojina je v okviru projekta SKK (Dvig socialnega in kulturnega kapitala) potekal teden s starši, ki so ga poimenovali Ko pravljice oživijo.


V ta namen so v petek, 20. 3. 2015, starši devetošolcev oživeli Sneguljčico, v torek, 24.3.2015, so drugošolci pod mentorstvom učiteljice Alenke Fujs zaigrali predstavo Zvezdica Zaspanka. Kot vrhunec pa se je zgodil v ta petek, 27. 3. 2015, v prostorih OŠ Bogojina in sicer Prireditev ob materinskem dnevu in premiera muzikala Rdeča kapica. Telovadnica je bila zapolnjena do zadnjega kotička, česar smo bili zelo veseli. Najprej so učenci od 1. do 5. razreda z učiteljicami pripravili kulturni program z raznimi deklamacijami, pevskimi, plesnimi in instrumentalnimi točkami, ki so jih posvetili svojim staršem in starim staršem. Vse prisotne je s svojim govorom pozdravila tudi gospa ravnateljica Sabina Juhart.

Kot vrhunec večera so učenci 9. razreda v sodelovanju z otroškim pevskim zborom pod mentorstvom Valerije Šömen in drugih učiteljev OŠ Bogojina, kot zahvalo in presenečenje staršem, zapeli in zaigrali muzikal Rdeča kapica. Celotne priprave na muzikal so potekale pod projektom »Popestrimo šolo« in ker je bilo vloženega veliko dela, je bilo zadovoljstvo ob postavitvi na oder še toliko večje. Že pred samim začetkom predstave je bilo med gledalci čutiti veliko pričakovanje in navdušenje. Kljub temu, da je bila to prva uprizoritev, so učenci odlično opravili svoje delo in pokazali, da s trudom in močno voljo, se da marsikaj storiti navkljub vsem drugim obveznostim. Kot največja nagrada pa je bil močan končni aplavz gledalcev in iskrene čestitke svojih najdražjih.

 Seveda je to samo začetek poti, saj si mladi igralci želijo nadaljevati z začetim in se še kdaj in kje drugje predstaviti s svojo Rdečo kapico.
 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.