https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Petrol Geoterm začel z odkopavanjem na vrtini Pt-95

02.04.2015 ob 12:00  

Po več kot 3 mesecih od pisanja nekdanjega delavca Geotermu, o tem kdo je vse sodeloval pri zakopavanju strupov, ko naj bi Geoterm pred devetimi leti v dve sanitarni vrtini odlagal odpadne kemikalije, je podjetje Petrol Geoterm je včeraj naposled začelo z odkopom zemljine na območju sanirane in nedelujoče vrtine Pt-95.


Na Geotermu so že pregledali celotno dokumentacijo, in opravili pogovore z ljudmi, ki naj bi pred leti sodelovali pri prevažanju, skladanju na palete in zakopavanju teh snovi v zemljino ob sanitarnih vrtinah Pt-95 in Pt-39. Kljub temu, da iz te preiskave niso dobili nobenih indicev, da bi bilo kje kaj zakopano, so se odločili, da bodo preverili še z izkopom. Včeraj so tako začeli z izkopavanjem na vrtini Pt-95, in ko bodo analizirali izkopano zemljino, se bodo odločili, ali bodo dali izkopati tudi vrtino Pt-39.

Foto: www.lendavainfo.com

Po besedah direktorja Geoterma Mirana Juga ima Geoterm za izkop pripravljen varnostni načrt, ki je predpisan za tovrstne posege, celoten postopek pa bo spremljal Inšpektorat RS za okolje in prostor ter Inšpekcija za energetiko in rudarstvo.

Potezo pozdravljajo tudi v civilni iniciativi Ustavimo fracking v Petišovcih, kjer so potrdili, da izkop poteka na pravem mestu. Z izkopom pa se strinja tudi lendavski župan Anton Balažek, ki je povedal, da bi občina zagotovo prihodnji teden začela sama zahtevala izkop in ga tudi plačala, saj so čakali le še dovoljenje okoljskega ministra, ki bi naj prišlo ta teden, poroča spletni portal delo.si.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.