https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obiskovalci navdušeni nad 23. razstavo velikonočnih dobrot in ročnih del

04.04.2015 ob 13:00  

Ob pomoči KGZ – Kmetijsko svetovalne službe Murska Sobota, so se prizadevne članice Društva podeželskih žena Sveti Jurij ob Ščavnici, katere že veliko let vodi neutrudna Ema Lančič, minuli konec tedna, v soboto in (cvetno) nedeljo, že triindvajsetič predstavile s svojimi enkratnimi izdelki.


V jurijevskem večnamenskem domu ob župnišču so namreč, teden dni pred največjim krščanskim praznikom, spet pripravile tradicionalno razstavo velikonočnih dobrot.

Tako so ženske iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici še enkrat pokazale svojo pridnost in tudi sposobnost, kajti vsi predstavljeni izdelki, od velikonočnih dobrot, do ročnih del in ostalega so izdelani na visoki strokovni ravni, vse to pa vsako leto navdušuje številne obiskovalce in občudovalce od blizu in daleč.

Letošnja, že 23. Razstava, je bila posebno bogata, saj je bilo razstavljenih več kot 250 izdelkov in eksponatov, ki jih je izdelalo 13 članic omenjenega društva. Ker je razstava posvečena veliki noči, je bilo razstavljeno veliko ročnih izdelkov, ki zaznamujejo velikonočno praznovanje. Del razstave je  bil posvečen jedem, ki so jih v preteklosti, ter tudi sedaj, prinašali k velikonočnemu »žegnu« ali blagoslovu. Letos so del razstave posvetile pripravi jedi iz fižola. V ta namen so izdale knjižico receptov v kateri je predstavljeno 28 jedi iz fižola.

Razstavo si je ogledalo veliko obiskovalcev, med njimi sta bila tudi domači župnik Boštjan Ošlaj in župan Miroslav Petrovič, ki so uživali ob pogledu lepih izdelkov, ki jih ustvarjajo marljive roke kmečkih in podeželskih žena. Izdelke za razstavo so tokrat prispevale članice društva: Vida Čuš, Zefika Horvat, Silva Kocbek, Katica Kosi, Marjana Kotnik, Ivanka Lovrec, Slavica Raščan, Hermina Siefried, Pepika Slekovec, Beba Šafarič, Dragica Zamuda, Helena Žajdela,  in Heda Živko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.