https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Oviratlon v Murski Soboti: krstna prekmurska preizkušnja s številnimi presenečenji

08.04.2015 ob 10:30  

Na deset km dolgi progi oviratlona, ki bo v začetku maja potekal v okolici Murske Sobote bo 23 ovir. Organaizatorji pravijo, da je to največ doslej. Soboška kamešnica in peščeni tereni bližnjega peskokopa omogočajo izzive, ki si jih doslej ni bilo mogoče niti predstavljati. Naj naštejemo le nekaj: tobogan Spolzki Janez, opičja kletka, gugalnica, gumapark, plazenje po vseh štirih v blatu pod bodečo žico,  elektro žur... Preizkušnja bo vključevala vse naravne elemente: zemljo, zrak, vodo in ogenj, pri slednjem bodo navzoči gasilci. Pa poglejmo ovire.

 

Na prvi oviri bo potrebno plazenje pod napeto bodečo žico, kar je ravno prav za ogrevanje. Organizatorji dodajajo, da brez blata pri oviratlonu ne gre.

Na naslednjem izzivu bodo poleg vaših fizičnih spretnosti preizkusili zbranost. Tu bo potrebno izmenično z nogami hitro stopati v avtomobilske pnevmatike. Hitro in brez padca je mogoče storiti le z  dobro mero koncentracije. Da bo še bolj zanimivo, obljubljajo organizatorji še večjo količino gum kot doslej.

Sledil bo preizkus, kako dobri ste pri timskem delu, medsebojni pomoči in vzajemnosti. Čez oviratlon prelaz gre lažje s pomočjo drugih.

Četrta in peta ovira ostajata presenečenje, razkrili ju bodo šele  par dni pred dogodkom ali pa morda tudi ne in ostaneta presenečenje. Presenečenja so namreč zelo pomemben element oviratlona. Tu se pokaže, kako se znajdete v neznanih in nepredvidljivih okoliščinah oziroma iz kakšnega testa v resnici ste.
Šesta ovira bo predvsem zabavna, to je nošenje na hrbtu.

Sledil bo Spolzki janez - adrenalinski tobogan, ob njegovem vznožju pa se boste osvežili v blatni kopeli. To je ena najbolj priljubljenih ovir dosedanjih oviratlonov.  

Pri naslednjem izzivu boste preizkusili vaših moč in koordinacijo. Organizatorji opozarjajo, da naj tu ne pozabite na trening glasilk.

Sledili bosta novi oviri t.i. Betonski zid in Peščeni zasip, ki bosta prvič predstavljeni na prekmurskem izzivu, zato podrobnosti organizatorji ne želijo razkriti.

Naslednja ovira je prav tako presenečenje. Sledila bo blatna kopel, katero verjetno ni potrebno podrobneje predstavljati.

Tudi naslednji, 13 in 14 ovira sta zaenkrat še presenečenji.

Sledila bo dobro znana Opičja kletka, pri kateri so nagrajeni moč, spretnost in motorične sposobnosti oviratloncev. Potrebno je hitro preprijemanje z rokami. Seveda tudi tu pomoč sotekmovalcev ne bo odveč.

Po naslednjem presnečenju bo sledil izziv Suhi in vitki. Cevem nekateri pravijo tudi premagovalci klavstrofobije... Tudi tu bosta solidarnost in timski duh izjemno pomembna. Cevi so na vseh oviratlonih eden večjih izzivov.

Pri naslednji oviri se boste znova pustili presenetiti, nato pa  bo sledil izziv Gori oviratlon. Tu bo na preizkušnji vaš timski duh, ki je za uspešno premagan oviratlon ena najbolj pomembnih lastnosti. Organizatorji pravijo, da boste čez steno s pravim zagonom in kančkom iznajdljivosti prišli hitreje, kot si v tem trenutku lahko predstavljate.

Tudi 21. ovira ima oznako »strogo tajno« in enako velja tudi za zadnjo, 23 oviro. Vmes pa napovedujejo organizatorji še elektro žur.

V popoldanskih urah bo sledila zabava z DJ Urošem Bitencem in koncert skupine Joške vn. 

Prijavite se lahko še do 24. aprila. 

 

Foto: Damjan Končar, Polona Avanzo in Veronika Savnik 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2015 ob 21:30 gost

      Cena

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2015 ob 20:13 marko gost

      to je tekmovanje ali zabaviščni park ? :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.04.2015 ob 11:01 abc gost

      30€ prijavnina

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.04.2015 ob 14:10 sobota gost

      dröjgo leto de pa prej drekotlon ha,ha hoooooooooooooo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.