https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na 17. Zaposlitvenem izzivu izbrali novega sodelavca podjetja Pohištvo IL Ambienti

Murska Sobota, 13.04.2015 ob 13:30  

Na 17. Zaposlitvenem izzivu je podjetje Pohištvo IL Ambienti zaposlilo izbranega kandidata Dejana Zacha, diplomiranega mediatorja v turizmu, na delovno mesto prodajnega svetovalca. Gre za projekt spodbujanja zaposlovanja brezposelnih in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih.

 

Postopek iskanja prodajnega svetovalca v tokratnem Zaposlitvenem izzivu

Postopek izbora in testiranja brezposelnih ter drugih iskalcev zaposlitve je izvedla Zavodova Območna služba Murska Sobota. Na uvodno predstavitev projekta se je odzvalo 234 izbranih kandidatov. Po razgovorih in pregledu življenjepisov je Zavod z 19 kandidati opravil psihološke teste osebnostnih lastnosti, interesov in sposobnosti. V ožji izbor se je uvrstilo 10 oseb. Te so se udeležile dneva odprtih vrat v podjetju Pohištvo IL Ambineti, kjer so jim predstavili podjetje ter jih seznanili s problemsko nalogo. Devet kandidatov se je odločilo, da se preizkusijo v reševanju  izziva - izrisa kuhinje.

V sklepnem delu je danes Slavko Pivar,direktor podjetja Pohištvo IL Ambienti razglasil kandidata, ki ga bodo zaposlili. Izbrali so Dejana Zacha, ki je najboljše rešil problemsko nalogo podjetja, pokazal največ znanja s področja prostorskega umeščanja, iskanja estetskih in uporabnih rešitev pri postavitvi pohištva ter prodajnih in komunikacijskih veščin. Med finaliste sta se uvrstila še Nataša Rocner, diplomantka upravnih ved in Peter Šinkec, inženir lesarstva.  

Dobra izkušnja z Zaposlitvenim izzivom

Družbi zaupajo svoje izdelke največji svetovni proizvajalci pohištva. V salonu pohištva v Murski Soboti in Galeriji pohištva v BTC Ljubljana je zaposlenih 14 oseb.

Slavko Pivar, direktor Pohištva IL Ambienti, je o Zaposlitvenem izzivu povedal, »Podjetje je uspešno toliko, kolikor so uspešni njegovi zaposleni. Kupci so vsak dan bolj zahtevni in tudi bolje izobraženi o izdelkih, ki jih kupujejo. Uspešen prodajalec mora v sebi združevati komunikacijske veščine, dobro poznavanje izdelkov, obvladovanje informacijskih orodij, predvsem pa s stranko vzpostaviti vzajemen medsebojni odnos zaupanja. Iskanje najboljših kadrov je predvsem za majhna podjetja brez ustreznih kadrovskih služb dolgotrajen in izjemno zahteven proces. Zaposlitveni izziv pa dejansko omogoča, da se s pomočjo Zavoda za zaposlovanje, ki izvede predhodno izbiro in testiranje, izberejo res najboljši kandidati z ustreznimi lastnosti, znanji in veščinami glede na potrebe podjetja. Priznati moram, da smo prijetno presenečeni nad izbiro kandidatov s strani Zavoda za zaposlovanje, saj vsi izbrani kažejo visoko raven pričakovanih veščin in znanja. Tovrstni način predstavlja uspešno sodelovanje Zavoda za zaposlovanje z gospodarstvom in uspešen način zaposlovanja ustreznih in motiviranih kandidatov. Naše podjetje se bo tako tudi v prihodnje posluževalo tovrstnega načina izbire kandidatov, saj smo se prepričali, da s pomočjo Zaposlitvenega izziva lahko zaposlimo najboljše sodelavce.«

Zaposlitveni izziv  - projekt spodbujanja zaposlovanja brezposelnih in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih

Zaposlitveni izziv poteka kot tekmovanje med izbranimi kandidati, ki imajo ustrezno izobrazbo in delovne izkušnje glede na prosto delovno mesto. Kandidati rešujejo problemske naloge, ki jih zastavi podjetje. Najboljši med izbranimi kandidati mora prepričati strokovno komisijo, ki jo sestavljajo predstavniki Zavoda RS za zaposlovanje, Združenja Manager in sodelujočega podjetja.  Izbrani kandidat dobi priložnost za zaposlitev za obdobje najmanj enega leta.

S sodelovanjem pri Zaposlitvenem izzivu pridobijo vsi: delodajalci (glavni cilj projekta je zaposliti visoko motivirane in talentirane brezposelne osebe glede na pričakovanja in zahteve podjetja), brezposelne osebe oziroma iskalci zaposlitve (ti želijo delati ter se dokazati s svojim znanjem in sposobnostmi) in družba, saj se s tem zmanjšuje brezposelnost in povečuje zaposlenost.

Do sedaj že 26 zaposlitev

V dosedanjih 16 Zaposlitvenih izzivih se je zaposlilo 26 brezposelnih, med njimi tudi 3 invalidne osebe, več brezposelnih pa je dobilo priložnost usposabljanja na delovnem mestu. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2015 ob 9:49 Stewen gost

      ZAPOSLITVENI IZZIV - Dejanu Zachu, ki se je najbolj izkazal v "tekmovanju" za delovno mesto v Il Ambientiju,seveda čestitke. O "Izzivzu", ki se ga gredo Zavod, Meneger in iskalci naj... sodelavcev, pa imam določene pomisleke. Vzemimo ta zadnji primer: izbrali so čez 200 kandidatov, od katerih je 10 "prišlo" v ožji izbor, izmed njih pa je imel možnost le 1 (en!). Slutim,da so mu tudi "nezmagovalci" čestitali, čeprav so osebno čutili bolečino. Kdo bi pa ne: toliko direndaja zanič.----- "Izziv" me spominja na tv nanizanko ameriškega mogotca (in slovenskege zeta) Trumana, ki je naj... tekmovalcu, ki je prestal vsemogoča preverjanja, dal zaposlitev. Torej šov! ---- Šov za je tudi oporečni Izziv, le da ga niso snemali.---- Iskreno želim, da tudi ostali, ki so se tudi trudili in vzbudili pozornost (formalna izobrazba, dosežek na Izzivu, ambicioznost, mladost,lepota....) dobijo zaposlitev v drugih podjetjih,ki jim ni do šova pri iskanju kadrov.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2015 ob 10:32 šov gost

      res je, iz stisk ljudi se dela šov; žalostno, zelo žalostno!

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2015 ob 17:39 dsdfdf gost

      doni trump....a mas cist prav...bolano do amena

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2015 ob 8:41 Spirit gost

      Brežplačna reklama za firmo, bolano do amena, pa vendar, če bi jaz lahko izbiral, bi sigurno izbral tisto z največjimi joški. Slavko, Slavko, popuščaš!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.05.2015 ob 20:00 -sofabautaš gost

      Mislim, kakšen postopek izbora (tak ameri izbirajo astronavte), pa de človik zofe pa omare odavo! KATASTROFA!!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.