https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Pomurja nasule Primorkam 24 zadetkov

16.4.2015  

Minuli vikend so po skoraj dvotedenskem reprezentančnem premoru s svojim tekmovanjem nadaljevale tudi nogogometašice Teleing Pomurja, ki so gostovale pri novinkah v prvi SŽNL ekipi NŠ Ajdovščina in jih povsem "razbile".


Pomurke so na severno Primorsko odpotovala oslabljena. Zaradi poškodbe je manjkala poveljnica obrambe Andreja Nikl, zaradi šolskih obveznosti pa so nedeljsko srečanje izpustile Nina Marič, Melani Jelen in Ana Kosi. Se pa je ekipi po poškodbi pridružila mlada reprezentantka BIH Dejana Boškan. Ker pa je bil zaradi službenih obveznosti zadržan tudi naš trener Bojan Jančar, je vajeti nedeljske tekme »prevzel« Sandi Bauer, trener mlade ekipe U17.

Tako so na igrišče z umetno travo Športnega parka Police v Ajdovščini stopile Sara Nemet, Anja Prša, Špela Rozmarič, Helenna Hercigonja Moulton, Manja Rogan, Tjaša Tibaut, Biljana Bradić, Špela Kolbl, Monika Conjar, Karmen Godina in Dejana Boškan. Na klopi za rezerve so na svojo priložnost počakale Anita Legenič, Mihaela Horvat, Kaja Horvat, Staša Titan in Leona Požgaj. 

Mreža zadnjeuvrščenih Primork se je prvič zatresla že v četrti minuti, do konca polčasa pa je bil rezultat že 0:10. Trikrat je zadela Biljana Brajdić, po dvakrat Monika Conjar, Tjaša Tibaut in Manja Rogan, ter enkrat Špela Kolbl.

V nadaljevanju so bile aktualne prvakinje še bolj strelsko učinkovite in na koncu so Primorkam nasule dva ducata zadetkov. Po sedem zadetkov sta dosegli Tibauteva in Conjareva, štiri je prispevala Brajdićeva, tri Roganova, po enega pa Kolbleva, Titanova in Legeničeva.

Maloštevilni gledalci so spremljali igro mačke z mišjo. Domačinke se enostavno niso mogle zoperstaviti razigranim Pomurkam in če bi le-te izkoristile vse priložnosti, ki so si jih pripravile, bi videli najbrž rekordno zmago.

Da pa je bil minuli vikend vseeno rekorden, so že v soboto poskrbele mlade igralke Pomurja U17, ki so v srečanju 11. kroga Lige deklet U17-vzhod v Turnišču gostile ekipo Preše iz Slovenj Gradca in igralke iz Koroške premagale z visokih 23:0 (17:0). Za našo mlado ekipo je sedemkrat zadela Sara Makovec, štiri krat je zadela Melani Jelen, po dva zadetka so prispevale Vanesa Abraham, Tinkara Frangež in Katja Krenos, enkrat pa so zadele Tina Zadrvec, Kaja Horvat in Sara Nemet.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.