https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Umska poigravanja z besedami

21.04.2015 ob 20:42  

V soboški knjižnici je pedagoginja Vanja Lebar predstavila delovni zvezek in didaktične pripomočke za urjenje spominja in razvojo kreativnosti, ki je po njenem mnenju prav tako pomembna kot pismenost.         

        

Na avtoričinem seznamu se je znašlo že več kot 5000 besed s končnico vanja, to je končnica, s katero se je srečalo okrog 500 udeležencev na številnih delavnicah umskega poigravanja, na katerih prikuka na plan kreativnost posameznikov. Vanja Lebar je izdala delovni zvezek z vajami, namenjen vsem, ki želijo učinkovito in ustvarjalno razmišljati.

V novem delovnem zvezku »Umska poigravanja z besedovanja« Vanja Lebar s slikovitimi primeri in tehnikami za urjenje spomina pokaže, na kakšne načine je možno uriti spomin. Po njenih besedah je vadnica z vajami namenjena urjenju spomina, besedne inteligence in razvijanju, odkrivanju možganskih sposobnosti. Vaje pa Lebarjeva vsem priporoča tistim, ki se bodo oz. se že soočajo z večjimi umskimi izzivi. Umaska poigravanja so torej namenjena vsem tistim, ki se želijo naučiti nekaj novega ob igri, in to potem uporabiti za uspešno učenje, pomnjenje, delovanje svojega uma.

 

Izmotavanja, poskakovanja, izdihovanja, uničevanja, kaznovanja … to je le nekaj od 5000 besed s končnico vanja, ki so se znašle med avtoričinimi izpisi, številka pa se še vedno veča.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija