https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Po premisleku so Red Bull Air Race podprli

Murska Sobota, 24.04.2015 ob 10:00  

Včeraj je v Murski Soboti potekala seja Razvojnega sveta Pomurske regije (RSR). Glavna tema je bil dopolnjen predlog podpore promociji Pomurja na mednarodnih športnih dogodkih Red Bull Air Race. Pred dvema tednoma so zaradi pomislekov o smiselnosti projekta glasovanje o tem preložili. Pojavili so se dvomi o smiselnosti projekta, nekateri so bili zanj, drugi proti. Z včerajšnjim sklepom pa so RRA Mura dali soglasje, da s predstavniki države in Red Bulla začnejo s konkretnejšimi dogovori.

 

Red Bull Air Race podprli

Dopolnjen predlog projektne ideje podpore promociji Pomurja na mednarodnih športnih dogodkih Red Bull Air Race je predstavil Franc Gönc iz RRA Mura. Člani RSR so po krajši razpravi promocijo Pomurja na mednarodnih športnih dogodkih Red Bull Air Race podprli. Pomurje se bo tako prihodnja tri leta promocijsko predstavljalo na tekmovanjih Red Bull Air Race. To bo omogočilo stalni stik s svetovnimi korporacijami in morebitnimi vlagatelji.

Projekt je vreden 600 tisoč evrov

Po besedah Gönca bodo večji del financiranja projekta, v višini  450 tisoč evrov, zagotovili iz zakona o Pomurju iz programa spodbujanja konkurenčnosti oziroma promocije regije, 150 tisoč evrov pa bo prispevalo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo oziroma agencija Spirit (sredstva blagovne znamke I Feel Slovenia). Od treningov za Red Bull Air Race je Pomurje po besedah Gönca v zadnjih dveh letih zaslužilo že okrog 600 tisoč evrov.

Neponovljiva priložnost za širjenju prepoznavnosti Pomurja

Regijo želijo promovirali kot turistično destinacijo. Prek svetovno uveljavljenega športa, ki ga podpirajo številne korporacije in katerega stalno spremlja okoli pet milijonov ljudi, če prištejemo še občinstvo pa naraste na  okoli milijardo in pol ljudi, je to tudi priložnost za vlagatelje. 

Športni dogodek nudi nove poslovne priložnosti

Gönc je predstavil tudi predvidene učinke projekta. Po ocenah naj bi se prepoznavnost pokrajine povečala za kar trikrat, brezposelnost znižala za dva odstotka, predvidoma naj bi prinesel štiri naložbe v pretežno tuji lasti, rast izvoza naj bi se iz povprečne spremenila v napovprečno v Sloveniji, število nočitev ocenjujejo na milijon (dosedaj 900 tisoč), pri čemer naj bi se izboljšala tudi struktura gostov.

Red Bull Air Race podpirajo tudi številne velike korporacije.

Člani RSR so se seznanili še z osnutkom regionalnega razvojnega programa Pomurje 2014-2020, ki ga je predstavil Mitja Sankovič iz RRA Mure. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2015 ob 13:02 gost gost

      eni loleki ste mislili ka de tekmovanje v MS? Ha, ha, ha... Naivneži! Pa mi smo bogu za hrbtom za en Red Bull. Dobri edino gda soboška občina (po predlogu proračuna) da 20.000 € javnih pejnez za multinacionalko. Socialno čuteča SD in socialno čuteči župan Jevšek davlejo bogatašom, doma pa raja strada. Ko jih jebe, 4 leta do volitev jih ne nücamo :) Promocija predvideva napis Pomurje na tekmah indri po svetu. Jaki hasek mo meli od toga. :) Zaradi toga napisa de narod množično drl v Pomurje, ka vidi ka je to za čuda, ča ga ma nešče na čeladi napisano. ;-) Ovce :) beeeeeeeeeeeeee, beeeeeeeeeeee

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2015 ob 14:51 gost3 gost

      Te, ki so tan sedeli je nej težko prepričati bilo, ka itak niti eden nema pojma o kon se ide.Pa ka ste mislili ka de v pomurji dirka, pa vi te živite na luni.Ite si zdaj poglednot v Budimpešto pa vidli zakoj to nikak nemre biti v pomurji. Na Madžarskom se zavolo toga nej dvignila zaposlitev, dohodek so mogoče mali meli pa na račun ka je vse pripravila vojska s svojimi čuni in lidmi, ki jim neso bili strošek, za to je potrebna vidljivost v Rakičani toga nega.Loleki.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2015 ob 19:01 kriza gost

      kda so trenejrali v rakičani ste pa vsi odli gledat.....mislen ka so nej 7 šankov postavili za pilote ka se je dosta naroda obrnolo.....gvušno več kak pa na posrani murinoj tekmi v 3.ligi ka vas je nej sran ka vmejs pijšete za sranja

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2015 ob 19:13 gost gost

      @kriza ka senjaš? Nikšoga tekmovanja nede v rakičane, trenejro pa de samo Podlunšek (kak zdaj). Zelo dosta mo meli od njegovoga napisa Pomurje na čeladi :) Samo ka te pa eni nete larmali kak se nika ne vlaga v gospodarstvo. Smo že meli Pomurski zakon pa je večino v svoje žepe pospravo Horvat, Milošević in priskledniki iz SD, ki so vsi po vrsti zdaj v preiskavi. Vij glupi narod pa jim li vorvlite kkak de se vse razvijalo. RRA mamo že kelko časa pa ka je napravila? Znaš povedati eno samo stvar ka so jo napravili za telko let obstoja? Edino Krapec lejpo plačo vličej in "svetuje" kak drugi naj delajo.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2015 ob 21:11 pojbič gost

      iz delovih člankov, razberemo ka so američani stožili red bull za okroglih 13 milionov, (zanjo kak morejo z multinacionalkami). Naši podložniki pa do multinacinalki 600.000 EUR dali. Tak mo fajn naš pejnez direktno v ZDA nakazali. Ja veliki uspeh Krapca, Jevška, Polaničam Hakla, Podlunška in Gujta

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2015 ob 21:53 franzz gost

        vijdin ka nikaj ne razmiš , glavno ka mo v müzgaj meli asfalt pa ka do nan eroplani non stop ružili nad glavov , tej pa ka tan sidijo pa so tak nikdar nej delali v enoj fabriki , pa jih za to ne boli glava

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.04.2015 ob 17:37 kodila gost

      Zatou pa je prinas tak, ka mamo same nazadnjake. Čestitke Petri, Gönci, pa Krapci. Samo tak naprej, pa naj vas, pa naj vas tej tretjeligaši ne vstavijo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.