https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jevšek je predal vodenje Skupnosti občin Slovenije Žagarju

25.04.2015 ob 7:30  

V četrtek  je v Žalcu potekala prva seja novoizvoljenega predsedstva Skupnosti občin Slovenije (SOS). Za novega predsednika je bil soglasno izvoljen dr. Ivan Žagar, župan občine Slovenska Bistrica in predsednik sekcije občin s sedežem upravnih enot. Dr. Jevšek bo še naprej ostal član sekcije mestnih občin in član predsedstva SOS-a.

 

Dosedanjemu predsedniku dr. Aleksandru Jevšku je včeraj mandat vodenja največje in najstarejše reprezentativne organizacije občin v Sloveniji, ki združuje kar 177 občin, potekel. Novoizvoljeni predsednik dr. Žagar se je dr. Jevšku zahvalil za dobro in korektno delo v dokaj težavnih časih za slovenske občine. Dr. Žagar bo SOS-u predsedoval naslednje leto in pol. Nato pa ga bo nasledil predsednik sekcije mestnih občin Bojan Kontič. Za njim pa bo predsedovanje prevzel predsednik sekcije malih občin župan Branko Ledinek.

Župani so včeraj med drugim obravnavali napredek pogajanj z ministrstvi glede znižanja stroškov občinam. Z rezultati niso zadovoljivi, zato bodo po praznikih sklicali sestanek z ministrom Koprivnikarjem, da bi konkretneje pregledali dosežene prihranke občin. Razpravljali so še o težavah ob uvedbi digitalnega radijskega sistema GSM-R na slovenskih železnicah in zakonu o zagotavljanju sredstev za nekatere nujne programe v kulturi.

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2015 ob 11:14 Gost gost

      Zeleni, kak je (vajenec), itak nejznal za ka se ide. Funkcijo je podedoval od Stiheca

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2015 ob 15:09 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      DRAGI MOJI SOBOČANCI. Upam, samo upam, da je Murska Sobota odprla na ta račun vsaj eno novo delovno mesto, ki se ne bo zaprlo v kratkem. Preberite si malo predvolilne obljube. Do sedaj župan ni uresničil še nobene. Upam, da boste to kaznovali na naslednji volitvah. Vidite, tak to je, ko volite pa ne veste kaj volite.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2015 ob 19:31 pravica gost

      Po sliki iz svoje FB strani se lepo vidi, da je dobil neko priznanje. Po mojem mnenju si ga ne zasluži, ker je, kot je sam dejal, "podedoval" funkcijo od Štiheca. Zato bi bilo fer, da se nagrada da zasluženemu. Podobno je bilo že z finalom najbolj prodornih občin.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.